Laatste nieuws
Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblemen. Je raakt er niet mee...
Stichting BEZINN en 's Heeren loo gaan samenwerken. Zodat cliënten die op een zorgboerderij...
Alle medewerkers van 's Heeren Loo die niet direct in de zorg werkzaam zijn, deden op...

Samen Werkt!

Medewerkers van wonen, dagbesteding, Advisium en ondersteunend personeel van 's Heeren Loo locatie Noorderhaven en Den Helder volgden de training ‘Samen Werkt!'. Op vrijdag 14 februari vierden cliënten, medewerkers en verwanten samen de behaalde successen met slotmanifestatie ‘De ontmoeting'. Op creatieve wijze was verbeeld hoe we vanuit samenwerking cliënten meer regie geven over hun leven.

Gezamenlijke taal

‘Samen Werkt!' is een verdiepingstraject tot verdere professionalisering. Met als doel het creëren van een gezamenlijk referentiekader. De training verstevigt het fundament om vandaar uit optimaal te kunnen samenwerken. Met elkaar en met de cliënt en verwant. Zorgvisie Triple C vormt de basisgrondhouding. Kern hiervan is het werken vanuit de relatie met elkaar; met cliënt, verwant en begeleider. Binnen deze relatie schakelen we cliënten in in het dagelijks leven zodat zij zich kunnen ontwikkelen, met de begeleider als coach naast hem.

Eigen regie verbeeld

Tijdens de slotmanifestatie lieten cliënten en medewerkers via allerlei creaties, filmpjes, teksten en beelden zien welke stappen zij met elkaar hebben gezet na het volgen van de training. Er was een route uitgestippeld langs allerlei kraampjes en kunstwerken. Woningen en dagbestedingslocaties hadden hun deuren open staan. Het filmpje geeft een impressie.

Uiteraard werkten cliënten volop mee aan de slotmanifestatie. Van het maken van allerlei kunstwerken tot aan ontvangst van de gasten, uitserveren van koffie en thee en het verzorgen van de achtergrondmuziek als dj.

Succesverhalen

Het was fantastisch om te zien hoe de successen waren uitgebeeld door alle cliënten en medewerkers.
Iedereen vertelde met veel enthousiasme en passie. Een greep uit de successen:

  • Dromen van cliënten zijn geïnventariseerd en waargemaakt. Bijvoorbeeld een cliënt die ontzettend geniet als ze er goed uit ziet, wordt nu wekelijks opgemaakt en opgedoft. Of een ander die een massagesalon is begonnen voor voet-, hand- en nek/schoudermassages.
  • Cliënten helpen vol trots mee in het huishouden waardoor huishoudelijk medewerkers overbodig zijn geworden. Denk aan stofzuigen, tafel dekken en afruimen, vaatwasser uitruimen.
  • Cliënten worden veel meer ingezet voor werkzaamheden binnen de organisatie, zoals bemanning van de receptie, catering in het hoofdgebouw en onderhoud van het terrein.

De basistraining is het begin van een groter ontwikkeltraject. Diverse medewerkers uit de regio gaan zich als co-trainer inzetten om het gedachtegoed levend te houden en verder uit te bouwen. Samen met cliënten, medewerkers en verwanten zetten we graag de ingezette koers voort. Want, alleen samen werkt!Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.