Laatste nieuws
Wat heb je aan kennis als het niet op de goede plek terecht komt? De kennis die binnen en buiten...
Vandaag, op de landelijke dag van de Vrijwilliger, krijgen alle vrijwilligers van 's Heeren Loo...
Digitale vaardigheden zijn onmisbaar in de maatschappij. In elke werksector, maar zeker ook in de...

Samenwerking 's Heeren Loo Zorggroep en Trajectum

's Heeren Loo Zorggroep en Trajectum gaan nauwer samenwerken op verschillende terreinen ten behoeve van cliënten met een lichte verstandelijke beperking. Beide zorginstellingen zijn tot de conclusie gekomen dat een samenwerking nog beter aan sluit op de behoeften van cliënten van beide zorgorganisaties.

Belang voor cliënt

Vaak komen cliënten met een lichte verstandelijke beperking tussen de wal en het schip terecht. Enerzijds tussen de jeugdzorg en anderzijds de zorg voor volwassenen. Paul de la Chambre (bestuursvoorzitter 's Heeren Loo Zorggroep): "De cliënt staat altijd voorop! Wij kunnen door deze intensievere samenwerking onze deskundigheden versterken en verbeteren. En natuurlijk zorgen dat cliënten zo makkelijk mogelijk kunnen doorstromen."

Passende en betere zorg

Cliënten die tijdelijk behandeld worden bij Trajectum, al dan niet in een forensisch kader, wachten vaak te lang op een passende woonvoorziening. De overheveling van zorg naar gemeenten stelt nieuwe eisen om passende zorg te leveren aan cliënten met complexe problematiek.

Door op deze terreinen samen te werken kan cliënten passende en betere zorg geboden worden. De samenwerking op deze terreinen leidt ook tot het uitwisselen van  kennis en expertise. Jacques Martini (raad van bestuur Trajectum): "Er verandert veel binnen de zorg en je moet hierin optrekken met andere partners. Wij denken in de 's Heeren Loo Zorggroep een welkome aanvulling te hebben gevonden."

Samenwerken

Trajectum biedt toonaangevende behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking. Een deel van de cliënten heeft een forensische achtergrond. De 's Heeren Loo Zorggroep ondersteunt in bijna het hele land mensen met een verstandelijke beperking. Meer informatie over Trajectum kunt u terugvinden op: http://www.trajectum.info/.

Fotobijschrift:
Op de foto van links naar rechts: Bart Groeneweg (Raad van Bestuur Trajectum), Kees Erends (Raad van bestuur 's Heeren Loo Zorggroep), Jacques Martini (Raad van bestuur Trajectum) en Paul de la Chambre (Raad van bestuur 's Heeren Loo Zorggroep)Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.