Laatste nieuws
Alle medewerkers van 's Heeren Loo die niet direct in de zorg werkzaam zijn, deden op...
De Raad van Toezicht van 's Heeren Loo heeft Ernst Klunder benoemd als lid Raad van Bestuur...
Vanaf vandaag kunnen familie, cliënten, vrijwilligers en medewerkers van 's Heeren Loo hun...

Spetterende opening Cruyff Court bij Groot Emaus

Donderdagochtend 28 juni jl. was de spetterende opening van Cruyff Court Groot Emaus in Ermelo. Aanwezigen konden genieten van bijzondere sportieve demo's en swingende muzikale intermezzo's. Daarna was het officiële openingsmoment. Soufiane Touzani, ambassadeur Cruyff Foundation, drukte samen met Paul de la Chambre, voorzitter Raad van Bestuur 's Heeren Loo Zorggroep, op een knop die midden op het Cruyff Court stond. Hiermee staken zij een spetterend vuurwerk af.

Voetbal, turnen, basketbal… en muziek uit de hoogte

De opening startte met een korte voetbalwedstrijd. Jongeren van Vereniging Emaus voetbalteam speelden vol enthousiasme tegen het prominententeam. Daarna lieten de turners van Juventus Turnteam van Emaus zien wat zij in huis hadden. Ze gaven een indrukwekkende demonstratie, onder meer op de brug. Drie basketballers van Landstede Basketbal lieten samen met Sebastiao Nijman, basketballer in het Nederlands rolstoelbasketbalteam en ambassadeur van Cruyff Foundation, zien hoe goed hun balsnelheid en -controle is. Bovendien speelden ze nog een wedstrijdje, twee tegen twee. De Brass Band Emaus verzorgde een spectaculair muzikaal intermezzo. Zij verschenen op het dak van het vrijetijdscentrum en speelden vanaf hun hoge podium swingende muziek op hun instrumenten. 

Rappen en freestyle voetbal

Voor het officiële openingsmoment liet Soufiane Touzani, een van 's werelds bekendste freestyle voetballers, zien wat voor multitalent hij is. Naast zijn geweldige freestyle voetbalkwaliteiten is hij ook nog heel muzikaal. Hij bracht een aantal van zijn rapnummers ten gehore. Vervolgens toonde hij zijn bijzonder balkunsten en speelde met een aantal jongeren een korte panna. 

Verder ontwikkelen

Samen met Groot Emaus, onderdeel van 's Heeren Loo Zorggroep, heeft de Cruyff Foundation het mogelijk gemaakt dat het Cruyff Court Groot Emaus is gerealiseerd. Dankzij dit sportveld kan Emaus nog meer sportmogelijkheden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) bieden. Ook heeft het sportveld een integratiefunctie. Zo kunnen ook andere jongeren uit Ermelo en omstreken van het veld gebruik te maken. Alle jongeren kunnen zich dan via sport, spel en ontspanning verder ontwikkelen. Want via sportieve en spelactiviteiten worden onder meer samenspel, concentratie, incasseringsvermogen en sociaal gedrag van nature geprikkeld. Maar bovenal is het leuk en uitdagend om in je vrije tijd sportief bezig te zijn.Reacties

Cees
Dit is een test reactie
Geplaatst op 13-12-16 10:38.