Laatste nieuws
Op 17 juli 2018 verscheen een artikel in de Volkskrant over de samenwerking die 's Heeren...
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...

Succesvol symposium 'Over grenzen'

Op 28 november vond het symposium ‘Over grenzen' plaats in de Opstandingskerk op 's Heeren Loo locatie Ermelo. 's Heeren Loo Groot Emaus organiseerde het symposium in samenwerking met Advisium ter gelegenheid van het afscheid van Geurt Grijpma, die in het najaar van 2013 met pensioen ging. Geurt hield zich jarenlang bezig met de ontwikkeling van GG6, een behandelprogramma voor LVB-plegers van seksueel overschrijdend gedrag.

Informatieve dag

Het doel van het symposium was om de interventies op een constructieve manier met elkaar te vergelijken en te benoemen wat de overeenkomsten zijn en waarin ze zich van elkaar onderscheiden. Naast GG6, presenteerden sprekers nog drie andere interventies die voor jongeren en jongvolwassenen met een LVB en seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn ontwikkeld.

De ruim 130 aanwezigen kregen een zeer informatieve dag voorgeschoteld. Dagvoorzitter Marjoleyn Vreugdenhil zorgde op een enthousiaste manier voor een goed verloop van de dag. Geurt Grijpma trapte af met een terugblik op zijn tijd bij 's Heeren Loo Groot Emaus. Dit deed hij vol passie en gedrevenheid. Het was een ‘slotwoord' geheel in eigen stijl. Aansluitend was het de beurt aan psychomotorisch therapeut Patrick Spee en klinisch ontwikkelingspsycholoog, gz-psycholoog en kinder- en jeugdspecialist Annematt Collot d'Escury. Patrick Spee heeft zich, samen met onder andere Geurt Grijpma, beziggehouden met het uitvoeren en doorontwikkelen van GG6. Hij lichtte het behandelprogramma toe in zijn presentatie. Annematt Collot d'Escury sprak over de RVC-monitor (recidive voorkomende competenties) en over welke resultaten GG6 op de RVC-monitor laat zien.

Naast het GG6 behandelprogramma kwamen er nog andere interventies aan bod. Orthopedagoog Maarten Wensink, werkzaam bij Trajectum Noord, had een indrukwekkende presentatie over plegerbehandeling vanuit een forensisch residentiële behandelsetting. Na de lunchpauze was het de beurt aan gedragswetenschapper Alexandra Breedveld met een presentatie over de ambulante plegerbehandeling van Tjallingahiem. De laatste spreker was klinisch psycholoog en psychotherapeut Charlotte Boonstra. Zij vertelde over de MST-Problematisch seksueel gedrag. Dit is een nieuw gestarte ambulante systeembehandeling voor jeugdige zedendelinquenten bij De Vierspong/Prisma.

Panel- en plenaire discussie

De sprekers en de deelnemers sloten het symposium af met een panel- en plenaire discussie onder leiding van Bas Bijl. De sprekers gingen in op de uiteenlopende vragen uit het publiek. De uitkomst hiervan was onder andere de wens om verschillende professionals bij elkaar te brengen om de behandelmethodes te delen en te leren van elkaar. Mede dankzij dit initiatief maar ook door de goede sprekers was het symposium ‘Over grenzen' succesvol.

Presentatie Charlotte Boonstra - MST PSB en MST.ppt
Presentatie Alexandre Breedveld - Plegerbehandeling.ppt
Presentatie Geurt Grijpma - Voor ik het vergeet.pptx
Presentatie Patrick Spee - GG6.ppt 
Presentatie Maarten Wensink - KPP Trajectum.ppt 

 

 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.