Laatste nieuws
In het Fieldlab Gehandicaptenzorg is de Kinemoto getest. Kinemoto is een spelinstallatie van...
Elk gezinshuis is uniek
In gezinshuizen wonen kinderen of jongeren die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen....
In 2012 zijn 's Heeren Loo en de Vrije Universiteit (VU) een samenwerkingsverband met elkaar...

Succesvolle pilot met iCaress krijgt vervolg

In maart sloot 's Heeren Loo de pilot ‘mobiel werken met Caress Zorgdossier met behulp van de iPad' af. Caress Zorgdossier is het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van PinkRoccade Healthcare. Een tiental zorgmedewerkers kon via de iPad, mobiel werken met het ECD. Een groot succes, vonden zowel medewerkers als cliënten. In het verlengde van dit succes start de organisatie nu met een soortgelijke pilot, maar maakt hierbij gebruik van iPhones.

Het  doel van deze pilot was om de functionaliteiten van Caress Zorgdossier door middel van de iPad uit te proberen, het ECD te raadplegen en te vullen. Dit alles in samenwerking met de cliënt om zo effectiever en interactiever te werken. De uitkomsten waren positief; de interactie met cliënten is verbeterd en door snellere verwerking van informatie hebben medewerkers meer tijd voor de cliënt. Als vervolg op deze pilot zet ‘s Heeren Loo een aantal iPhones in waarop een nieuwe mobiele versie van Caress (genaamd iCaress) te benaderen is.

's Heeren Loo startte de afgelopen tijd een aantal projecten op die onderzoek doen naar de inzet van apparaten zoals smartphones, tablets en laptops binnen de persoonlijke begeleiding van cliënten. Een onderdeel van dit onderzoek is het gebruik van iPhones. PinkRoccade Healthcare faciliteerde 's Heeren Loo met een aantal iPhones die de iCaress oplossing bevat. De medewerkers die de oplossing mogen testen kregen de iPhones uitgereikt en zijn naar eigen zeggen erg enthousiast. De verwachtingen zijn hoog gespannen!

"Als medewerker wil je makkelijk kunnen werken met een apparaat zoals een iPhone. Het moet bijdragen aan de kwaliteit van jouw werkzaamheden, dus aan de kwaliteit van de zorg. Als je een auto koopt wil je toch ook vooral lekker autorijden, daarna kijk je pas wat er onder de motorkap zit. Voor een iPhone geldt precies hetzelfde.", aldus Paul de la Chambre, voorzitter van de Raad van Bestuur van 's Heeren Loo.

De iPads die bedoeld waren voor de pilot zijn nog steeds in gebruik. Regiomanager Kind en Jeugd bij 's Heeren Loo, Anke Visserman, is te spreken over de uitkomsten van de pilot die in haar regio loopt. Zij vertelde al eerder: "We kunnen niet meer terug naar de oude situatie, niet voor de medewerkers en niet voor de cliënten. Mijn cliënten en medewerkers ervaren dit als een verbetering in de professionaliteit en de werkomstandigheden." Anke is enthousiast om nu, in haar nieuwe regio Zuid, ook het gebruik van iPhones te testen: "Omdat wij zeker willen weten dat de beste middelen voor het gebruik van Caress worden ingezet testen we nu de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden voor de inzet van iPhones in combinatie met iCaress."
 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat 's Heeren Loo doet en te bieden heeft. En ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.