Laatste nieuws
Alle medewerkers van 's Heeren Loo die niet direct in de zorg werkzaam zijn, deden op...
De Raad van Toezicht van 's Heeren Loo heeft Ernst Klunder benoemd als lid Raad van Bestuur...
Vanaf vandaag kunnen familie, cliënten, vrijwilligers en medewerkers van 's Heeren Loo hun...

Tweede druk levensboek 's Heeren Loo

Roy, cliënt van 's Heeren Loo, ontving uit handen van Nicolette Dukker, logopedist, het eerste vernieuwde levensboek van 's Heeren Loo In Noord-Holland. Van het in 2007 geproduceerde levensboek zijn 750 exemplaren verspreid onder cliënten en extern verkocht. Vanwege de vele positieve reacties is nu een tweede druk verschenen.

Levensboek

In een levensboek leggen cliënten persoonlijke verhalen en herinneringen vast. Door terug te kijken, ontstaat voor zowel oude als jonge mensen de mogelijkheid om belangrijke gebeurtenissen uit het leven te herbeleven. Herinneringen die voorgoed verdwenen lijken, kunnen terugkomen bij het juiste steuntje in de rug. Het levensboek is zo'n steuntje. Daarnaast bepaalt het verleden van een persoon hoe hij nu in het leven staat. Daarom is het zo belangrijk het verleden te weten. Wilt u weten hoe een levensboek wordt gebruikt? Kijk dan naar het filmpje in het digitaal museum 's Heeren Loo.

Voor iedereen

Het Levensboek is in principe geschikt voor iedereen, ook voor mensen zonder verstandelijke beperking. Het kan met verschillende doelen ingevuld worden. Bij mensen met een ernstig meervoudige beperking kan het levensboek een middel zijn om de persoon snel te leren kennen en bij mensen met een licht verstandelijke beperking een middel om positief contact te maken en in gesprek te gaan. Voor mensen met een verstandelijke beperking die niet kunnen praten en niet met woorden herinneringen op kunnen roepen, kan het levensboek met afbeeldingen een goed communicatiemiddel zijn.

Meer weten of bestellen?

Afd. Logopedie Julianadorp: (0223) 648 540
Het levensboek incl. Cd-rom kost € 38,50 (excl. verzendkostenReacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.