Laatste nieuws
Vanavond Opsporing Verzocht
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond, 13 november, aandacht aan een...
’s Heeren Loo start samen met ROC Mondriaan in regio Den Haag en Leiden een praktijk-gestuurde...
Gemeente Ermelo en 's Heeren Loo tekenden maandag 5 november een samenwerkingscontract voor...

Vincent door ander ogen

Op donderdag 29 januari bezochten dertig kunstenaars met een verstandelijke beperking het Van Gogh Museum in Amsterdam. Zij deden inspiratie op voor een gezamenlijke expositie onder de naam ‘Vincent door Andere Ogen' die deze zomer in Ede te zien is. De kunstenaars reisden met de Van Gogh Touringcar van OAD naar Amsterdam. De gemeente Ede en het Van Gogh Museum werkten mee aan het tot stand komen van deze bijzondere dag

De kunstenaars zijn werkzaam bij de 's Heeren Loo kunstateliers Kristal in Wageningen, De Wissel in Ede en Doedac in Wekerom. Zij werken met diverse schildertechnieken, maar ook met keramiek en poëzie. Met het bezoek aan Amsterdam start voor hen een kunstjaar dat in het teken staat van Vincent van Gogh. Hiermee leveren zij een bijdrage aan de activiteiten rondom De Smaak van Van Gogh. Er wordt een expositie samengesteld uit de kunstwerken die de komende tijd worden gemaakt. De expositie wordt op 3 juni geopend op De Hartenberg. Daarna zullen de werken te zien zijn in onder andere huize Kernhem en in het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Onthulling logo

Voor ‘Vincent door Andere Ogen' is een logo ontworpen. In het logo zijn elementen verwerkt uit een kunstwerk van Rinie van Manen. Hij heeft daarom zelf het logo onthuld in het museum onder belangstelling van bezoekers en pers. De making of van deze expositie is te volgen via Facebook: Vincent door Andere Ogen.

Smaak van Van Gogh

De Smaak van Van Gogh is een initiatief van Citymarketing Ede. Het initiatief maakt officieel deel uit van het themajaar Van Gogh 2015, 125 jaar inspiratie en wordt ondersteund door het Kröller-Müller Museum. Vanaf 2015 worden projecten georganiseerd en ondersteund waarmee de stad zich de komende jaren verder op de kaart gaat zetten als ‘proeftuin' voor food en het epicentrum van kunst en cultuur.

Foto: Rinie van Manen onthult trots zijn eigen kunstwerk
 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.