Laatste nieuws
Op 17 juli 2018 verscheen een artikel in de Volkskrant over de samenwerking die 's Heeren...
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...

"We hebben veel gelezen over dit onderwerp, maar iemand spreken is echt anders"

Het perspectief op werk voor jongeren met een licht verstandelijke beperking heeft continue onze aandacht. En waar mogelijk zetten we dit thema proactief op de agenda. We zijn daarom verheugd en trots dat de leden van de Nationale DenkTank op onze uitnodiging zijn ingegaan. Ze zijn op maandag 21 augustus op drie locaties van ’s Heeren Loo komen kijken en hebben hier gehoord hoe jongeren zelf denken over hun perspectief op werk. Eén van de leden: “We hebben veel gelezen over dit onderwerp, maar iemand spreken is echt anders. De mensen om wie het gaat, zijn erg verschillend. Hun perspectief op werk moet maatwerk zijn.”

De inzichten die de leden van de Nationale DenkTank bij ’s Heeren Loo hebben opgedaan, nemen ze mee als input voor hun onderzoek van dit jaar: Iedereen perspectief op werk. Wij zijn blij om dat te horen. Vanuit ’s Heeren Loo willen we graag aandacht vragen voor een kwetsbare doelgroep waarbij perspectief op werk niet vanzelfsprekend is: mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij vallen vaak tussen wal en schip en hebben veel baat bij perspectief op werk.

Financieel vangnet

Wij denken dat het belangrijk is om een financieel vangnet te creëren voor deze doelgroep. Werk moet lonen, maar wanneer je een uitkering kwijtraakt door een betaalde baan, dan is dat niet het geval. Mensen met een lichte verstandelijke beperking vragen om een andere vorm van begeleiding. Wij kunnen dit bieden, maar dan moet daar wel een vorm van financiering tegenover staan, zodat we ook deze kwetsbare groep op weg kunnen helpen naar een goede plek in de samenleving.

Beschutting

Met alleen een financieel vangnet komen we er niet, het is ook nodig om een beschutte werkplek of dagbesteding te hebben waar mensen (tijdelijk) op kunnen terugvallen. Hier kunnen zij weer in een veilige omgeving succeservaringen opdoen en met de juiste begeleiding terugkeren naar de werkplek. Zoals we dat doen bij Woonzorgcentrum De Haven in Bunschoten, Krinloopwinkel Goed Bezig in Nijkerk en het LeerWerkPlein Auriga in Dordrecht.

Door het bezoek van de leden van de Nationale DenkTank hopen we dat de mogelijke oplossingen onder de aandacht komen. Dat het onderzoek van de Nationale DenkTank bijdraagt aan perspectief op werk voor iedereen. En in het bijzonder voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.