Laatste nieuws
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...
Geen dag is hetzelfde voor cliënten bij ‘s Heeren Loo. Dat is te zien in de nieuwe parkfilm van...

Week van Zorg en Welzijn: ‘onder de indruk van persoonlijke verhalen'

Afgelopen week was de Nationale Week van Zorg en Welzijn. Veel locaties van 's Heeren Loo openden hun deuren voor (vrienden en familie van) mensen met een verstandelijke beperking, buurtbewoners, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden. Zo konden zij kennis maken met de zorg voor verstandelijk beperkte mensen. Veel bezoekers waren onder de indruk van de persoonlijke verhalen van de cliënten die 's Heeren Loo ondersteunt en er vonden bijzondere ontmoetingen plaats.

Gemeenten ontmoet LVB op Het Westerhonk

Vijf gemeenten uit Het Westland waren vorige week woensdag op bezoek bij Het Westerhonk. Met de WMO en participatiewetgeving, is een goede samenwerking tussen gemeenten en zorginstellingen van groot belang voor goede zorg. De gemeenten maakten kennis met Het Westerhonk en met een aantal dagbestedingsplekken waar enthousiaste LVB jongeren, zoals Stefan van de rolstoelenwerkplaats, hun verhaal vertelden.

Zorg ervaren op Het Westerhonk

Op de open dag zaterdag 21 maart konden bezoekers konden die dag de zorg ervaren. Hoe is het bijvoorbeeld om een tillift te gebruiken? Veel woningen en dagbestedingslocaties openden hun deuren en er was een markt in De Instuif. "Ik fiets bijna iedere dag over dit terrein en vind het erg leuk dat ik nu de mogelijkheid heb een keer te zien wat hier allemaal gebeurt", vertelde een buurtbewoonster.

Samen rappen in rapworkshop

Groep 8 van basisschool De Bronckhorst kwam maandag 16 maart op bezoek in Noordwijk. Samen met kinderen van GDC De Zeester volgden zij een rapworkshop. Samen maakten ook prachtige tekeningen en traden ze voor elkaar op met hun zelfgemaakte rap. Of je nu wel of geen verstandelijke beperking hebt, muziek maken kan iedereen!

Passie delen op Willem van den Bergh

Ook locatie Willem van den Bergh in Noordwijk opende haar deuren. Rondom de manege en De Herberg stonden diverse kraampjes en informatiestands. Bezoekers konden ook mee met een rondleiding. Vooral in de ochtend was het een gezellige drukte en vertelden de cliënten van Villa Tomata en een aantal andere locaties met passie over hun werk bij 's Heeren Loo.

Feest in Hillegom

Ook de locaties van het dichtbijgelegen Hillgom hielden open huis. MPP'er Hugo Buijze: "We hebben van de open dag vooral een feestje gemaakt. Voor iedereen was er een stukje zelfgemaakte taart. Tijdens de lunch was er een haringkar. En de hele dag was er gezellige livemuziek. Cliënten hebben genoten van de feestelijke stemming en ook van bezoekers hoorden we veel positieve reacties. We ontvingen zelfs twee grote zakken knuffels van een bezoeker."

Sterrenloo carrousel

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart openden zes verschillende locaties op Urk hun deuren. Zo kon een ieder kennis maken met het reilen en zeilen op de woningen en dagbesteding. In Lelystad deed BSO Sterrenloo mee met een carrousel. Zo werd in die week elke dag een andere locatie aangedaan. Daar kregen bezoekers uitleg over de BSO, ambulante ondersteuning en kon men meedoen aan een workshop. Medewerkers van Grand Cafe Alleman in Harderwijk lieten verkochten tompoucen waar iedereen van kon genieten.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.