Laatste nieuws
Alle medewerkers van 's Heeren Loo die niet direct in de zorg werkzaam zijn, deden op...
De Raad van Toezicht van 's Heeren Loo heeft Ernst Klunder benoemd als lid Raad van Bestuur...
Vanaf vandaag kunnen familie, cliënten, vrijwilligers en medewerkers van 's Heeren Loo hun...

Wethouder trapt boodschappendienst Apeldoorn af

Op 2 december bezocht wethouder Paul Blokhuis (ChristenUnie) supermarkt Attent op het terrein van 's Heeren Loo in Apeldoorn. Samen met medewerkers van de supermarkt, Wmo-consulenten van gemeente Apeldoorn en collega's van 's Heeren Loo trapte hij de boodschappenbezorgdienst van Attent officieel af.

Na een korte rondleiding en een blik achter de schermen van Attent, werd de aftrap met smaak afgesloten in de serre van Brasserie de Zon. De Bakkerij maakte speciaal voor de gelegenheid een prachtige taart in de vorm van de boodschappenbus. De boodschappendienst werd mogelijk door een intensieve samenwerking tussen Attent, 's Heeren Loo, (het Wmo-loket van) de gemeente Apeldoorn en de gemeentelijke projectleider gemeentelijke participatie.

Talent aan het werk

 Wethouder Blokhuis trapte de boodschappendienst ludiek af door de eerste bestelling in ontvangst te nemen. In een korte speech haalde hij het belang aan van samenwerkingsverbanden als deze. "Waar mensen voorheen een indicatie en vergoeding kregen voor het laten doen van boodschappen, zijn zij nu aangewezen op hulp van mantelzorgers of vrijwilligers. Wie hier geen beroep op kan doen, wordt verder geholpen door initiatieven als deze bezorgdienst", aldus Blokhuis.

En het mes snijdt aan meerdere kanten: Attent wordt vrijwel geheel gerund door mensen met een verstandelijke beperking. "Sommige mensen kunnen niet goed lezen, schrijven of rekenen, toch draaien ze zelfstandig kassa. We kijken hier naar de mogelijkheden van mensen en denken niet in beperkingen", omschrijft bedrijfsleider Ronald Gerbers. Via project Prikbord Talent, een initiatief van Riwis Zorg & Welzijn, zijn enthousiaste vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet voor het bezorgen van de bestellingen. Deze boodschappenbus, die straks de veelzeggende naam ‘Talent onderweg' meekrijgt, werd ter beschikking gesteld door Onderhoud & Beheer. Attent mag de bus drie dagdelen per week gebruiken.

Voor €1,50 bezorgt Attent boodschappen aan Wmo-gerechtigden in de meeste wijken van Apeldoorn. Meer weten of bestellen? Neem dan contact op met Ronald Gerbers, beheerder Attent Apeldoorn op telefoonnummer 055–3696465 of mail naar [email protected].Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.