Laatste nieuws
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...
Geen dag is hetzelfde voor cliënten bij ‘s Heeren Loo. Dat is te zien in de nieuwe parkfilm van...

Zorgorganisaties 's Heeren Loo en Marente werken samen

's Heeren Loo, zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking en zorgorganisatie Marente, gaan samenwerken. Hiervoor tekenden zij op maandag 14 oktober een officiële samenwerkings-overeenkomst. Sinds een aantal weken werken mensen met een verstandelijke beperking bij De Wilbert, een locatie van Marente in Katwijk. 's Heeren Loo begeleidt hen.

's Heeren Loo en Marente versterken elkaar met deze samenwerking. De deelnemers van 's Heeren Loo participeren in de samenleving en er wordt gekeken naar wat zij kunnen. Daarnaast doen zij zinvol en nuttig werk waar Marente erg blij mee is; een win-win situatie.

Werk wat er toe doet

De deelnemers van 's Heeren Loo doen bij De Wilbert werk wat er toe doet. Zij runnen het winkeltje, Hebbes. In het winkeltje verkopen zij allerlei spullen zoals koek, snoep, vruchtensappen, toiletartikelen en uiteraard zelfgemaakte cadeauartikelen. Maar daarnaast helpen zij ook de begeleiders, bijvoorbeeld met de bingo, het wekelijkse gymuurtje, drinken rondbrengen en bewoners naar de kapper en fysiotherapeut brengen. 

Samenwerkingsovereenkomst

De samenwerking tussen 's Heeren Loo en Marente werd maandag 14 oktober officieel bekrachtigd door Greet Houtekamer, regiodirecteur 's Heeren Loo en Ingrid Parker, manager Wonen met zorg van Marente. Zij tekenden beiden de samenwerkingsovereenkomst. 

Graag geziene gasten

De deelnemers van 's Heeren Loo zijn, na een korte gewenning, nu al bekende en graag geziene ‘gasten'. Er ontstaan leuke contacten, er wordt gezamenlijk koffie gedronken en geknutseld. De deelnemers worden gewaardeerd en groeien in hun zelfvertrouwen. Je ziet ze bovendien genieten van de werkzaamheden en de contacten!Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.