Laatste nieuws
Iemand met een verstandelijke beperking moet, wanneer hij dat zelf wil, de mogelijkheid krijgen...
Palliatieve zorg richt zich op comfort en kwaliteit van leven. Deze benadering van zorg vraagt...
Van maandag 12 maart tot en met zaterdag 17 maart 2018 vindt de Nationale Week van Zorg en...

Zwemmen in het Wilde Westen

Het zwembad van 's Heeren Loo in Apeldoorn is tot maandag 18 februari omgetoverd tot het Wilde Westen. Dat betekent: de kans om te zwemmen temidden van cowboys en indianen. Het zwembad is in deze periode niet alleen toegankelijk voor de vaste cliënten, maar voor alle mensen met een verstandelijke beperking uit Apeldoorn en omgeving.

De vakgroep bewegingsagogie van Schuylenburg bedenkt jaarlijks een thema voor het versieren van het zwembad. Met medewerking van Stichting Vrienden van Schuylenburg, Vijvercentrum Apeldoorn, Van Dorp Installaties, B.m.m.v. Verhuur, Installatiebedrijf Schut, Installatiebedrijf Ita en Decorbouw Nederland wordt het zwembad ditmaal versierd rondom het thema western, met tipi's, dierenhuiden, cactussen en Lucky Luke. Het zwembad wordt bovendien op een andere manier verlicht dan normaal, wat de beleving compleet maakt.

Geweldige ervaring

De vakgroep Bewegingsagogie van 's Heeren Loo hecht veel waarde aan de traditie om het zwembad jaarlijks te versieren. Op die manier kan zij namelijk iets extra's bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Door de veranderde omgeving worden alle zintuigen op een andere manier geprikkeld. De cliënt ziet allerlei figuren om zich heen, zwemt in verschillende soorten licht en kleuren en hoort fonteinen spetteren. Mensen met een verstandelijke beperking vinden dit elk jaar weer een geweldige ervaring.

 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.