Behandelingen
Onze kennis voor iedereen beschikbaar

Heb je vragen over het behandelen en begeleiden van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. We stellen onze kennis voor iedereen beschikbaar: van ouder tot medisch specialist. Zodat ook jij profiteert van de ervaring van meer dan 1.000 behandelaren van expertisecentrum Advisium, onderdeel van ’s Heeren Loo. We hebben een gratis hulplijn. Bovendien kan iedereen terecht in onze poliklinieken. Ook wisselen we kennis uit met collega-instellingen.

Gezondheid bij 's Heeren Loo

Poliklinische diensten

Heb je behoefte aan een specialist voor onderzoek en behandeling? Dan kun je terecht in een van onze poliklinieken.

Lees verder

Begeleidingsmethoden

Wat heeft je kind of familielid nodig? Hoe kunnen we hem of haar het beste verder helpen?

Lees verder

Hulp bij psychische problemen

Iedereen kan bij ons terecht met psychische aandoeningen. Zowel voor basis-GGZ als specialistische GGZ.

Lees verder

Gedragsproblemen jeugd

Ben jij vaak boos, agressief of verdrietig? Dat is niet fijn. Gelukkig kunnen we je meestal goed behandelen.

Lees verder

Gratis vraagbaak voor ouders, verwanten en professionals

Heb jij een kind of familielid met een (lichte) verstandelijke beperking? Of heb je als huisarts, medisch specialist of gemeenteambtenaar te maken met mensen met een (lichte) verstandelijke beperking? Voor specialistische kennis en informatie kun je terecht bij onze gratis vraagbaak. Of je nu kleine of grote vragen hebt. Van een enkele behandelinterventie tot kennisontwikkeling op organisatieniveau. Van een gratis consult tot een spreekuur op uw locatie. Bel onze gratis hulplijn: 0800 – 3 555 555 (tussen 08.00 en 18.00 uur)*

*Ben je een arts of een medisch specialist? Dan kan de telefonist je direct doorverbinden met een arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG).

Onderzoek en behandeling in onze polikliniek

Heb je behoefte aan een specialist in het onderzoeken en behandelen van mensen met een verstandelijke beperking? Dan kun je terecht in een van onze poliklinieken. Hier werken professionals die zich hebben gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking:

 • Artsen verstandelijk gehandicapten (AVG)
 • Gedragswetenschappers
 • Ergotherapeuten
 • Fysiotherapeuten
 • Logopedisten
 • Maatschappelijk werkers
 • Verpleegkundigen
 • Diëtisten
 • Vaktherapeuten

Behandeling toevoegen aan complexe zorg

Ieder mens met een verstandelijke beperking heeft recht op goede en verantwoorde zorg in een omgeving die hij of zij zelf kiest. Daarom stellen we onze kennis over behandeling bijvoorbeeld beschikbaar aan zorgboerderijen, gezinshuizen, wooninitiatieven en andere vormen van zorg. Zo dragen we bij aan goede en professionele zorg, zo dicht mogelijk bij de woon- en werkplek.

Samen kennis delen en ontwikkelen

Hoe zorgen we voor de beste behandeling van mensen met een verstandelijke beperking en complexe zorgvragen? Dat doen we door kennis te ontwikkelen, te verzamelen en te delen; binnen ’s Heeren Loo zelf, maar ook daarbuiten. Daarom werken we met veel organisaties samen om kennis te delen en te ontwikkelen. Soms geven we trainingen op teamniveau. Soms slaan we met anderen organisaties de handen ineen om samen nieuwe kennis te ontwikkelen.

Specialisten van expertisecentrum Advisium delen en toetsen hun kennis onderling en met cliëntbegeleiders. Zij zijn ze altijd op zoek naar nieuwe behandelmogelijkheden. Voor cliënten met een speciale zorgvraag legden we de beste behandelwijzen vast in zorgprogramma’s. Zo zijn er programma’s voor:

 • mensen met een (zeer) ernstig meervoudige beperking (EMB)
 • mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH)
 • intensieve begeleiding vanwege moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG)
 • volwassenen met een lichte verstandelijke beperking (LVB18+)
 • ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking (Ouderen)
 • cliënten met een verstandelijke beperking tot 23 jaar (Kind & Jeugd)

Door de aandacht voor ontwikkeling kunnen cliënten altijd rekenen op de beste zorg

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over een behandeling. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven