Triple CWat is Triple C?

Triple C staat voor Cliënt-Competentie-Coach. Met deze methode leggen we de focus niet op het moeilijke gedrag. We kijken juist maar hoe iemand met moeilijk verstaanbaar gedrag zoveel mogelijk zijn normale leven kan oppakken. Met de dagelijkse routines die daarbij horen. Triple C is succesvol. We passen het onder andere toe in onze VIC Workhomes. Daarvan zijn er nu 5 in Nederland.

De menselijke behoeften als uitgangspunt

Belangrijk bij deze methode is dat we altijd contact houden met de cliënt, hoe moeilijk zijn gedrag soms ook is. Daarmee ontstaat een vertrouwensband. We gaan er vanuit dat jouw kind of familielid ons iets zeggen wil met zijn gedrag. Bijvoorbeeld dat hij of zij de situatie niet overziet. Aan de mensen om hem of haar heen is het de taak om dat gedrag te begrijpen. En er goed op te reageren. Zo ontstaat een basis om voor jouw kind of familielid om zich weer te ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk te worden.

Zo normaal mogelijk

Een ander belangrijk onderdeel van Triple C is het herstel van het gewone leven. Met een betekenisvolle daginvulling binnen de zorg, wonen, werk en vrijetijd. Ook in lastige situaties gaat het dagprogramma gewoon door. Bijvoorbeeld als iemand onrustig of agressief is. Zo ervaart iedereen zijn eigen successen. Veel mensen moeten er aan wennen dat ze niet meer naar hun kamer hoeven te gaan bij probleemgedrag. Vaak wordt daardoor in het begin het gedrag erger. Maar na een tijd groeit het zelfvertrouwen juist enorm. En neemt het probleemgedrag af.

Bron: ASVZ

Op de webpagina expertisecentrum MVG vind je meer informatie over behandeling en begeleiding van moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over Triple C. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven