Cognitieve gedragstherapie

Wil jouw kind of familielid meer dingen zelfstandig doen en zich verder ontwikkelen? Dan is cognitieve gedragstherapie misschien een goede methode. Hierbij ligt de nadruk op wat iemand kan: de aanleg en talenten. Deze methode is vooral geschikt voor kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking en voor mensen van 18 jaar en ouder met een verstandelijke beperking.

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Eerst kijken we naar wat jouw kind of familielid al kan en sluiten daarbij aan. Daarna naar wat hij/zij nog kan leren. We prijzen wat iemand al kan en stimuleren hem of haar om nieuwe vaardigheden uit te proberen. Zo groeit het zelfvertrouwen van je kind of familielid en de wil om nieuwe vaardigheden te leren. Het gaat vooral om vaardigheden in het dagelijks leven. Vaardigheden als ‘dagelijks tandenpoetsen' en ‘je netjes kleden'. Natuurlijk houden we rekening met persoonlijkheid van je kind of familielid en met de invloed van de omgeving.

Cognitieve gedragstherapie bij jou in de buurt

Je weet nu meer over cognitieve gedragstherapie. Voor deze therapie kun je terecht bij onze poliklinieken door heel Nederland. Vind een polikliniek in de buurt.

De poliklinieken zijn onderdeel van expertisecentrum Advisium. Daar werken specialisten met veel kennis en expertise om mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en/of andere beperking te onderzoeken, behandelen en te begeleiden. Dankzij de bundeling van deze kennis en expertise vinden we altijd een oplossing.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over cognitieve gedragstherapie. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven