Orthopedische schoenmakerij

Is lopen en bewegen moeilijk of pijnlijk door een beperking aan je voeten of benen? Dan kunnen wij dit verhelpen of verlichten door het aanmeten van orthopedische schoenen en orthopedische hulpmiddelen. We meten deze op maat aan. Samen zoeken we naar de beste oplossing, waardoor je je beter en vrijer beweegt. Daarbij gebruiken we onze meer dan 50 jaar ervaring.

Wat doet de orthopedische schoenmakerij


De orthopedische schoenmakerij van ’s Heeren Loo is er voor iedereen. Heeft uw kind, cliënt of uzelf problemen met de voeten of met het lopen, neem dan contact met ons op. Tijdens uw eerste afspraak wordt er, samen met u, gekeken naar uw medisch probleem en benoemen we de oplossingen. Dit kan bijvoorbeeld een oplossing zijn zoals een steunzool, (semi)orthopedische schoenen of het advies voor een andere behandeling. Mocht u een verwijzing hebben van de huisarts of medisch-specialist, verzoeken wij u om deze mee te nemen. Als we alle informatie hebben gaan we aan de slag met het produceren van een oplossing op maat. Klantgerichtheid en aandacht staan bij ons hoog in het vaandel. Door de samenwerking met u komen we tot een mooi concept en laten we ons niet beperken tot een modellenboek. Wij worden enthousiast van uitdagingen!

Tevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Orthopedie, afdeling Schoenmakerij.

Kwaliteitskeurmerk

's Heeren Loo Orthopedie heeft een kwaliteitskeurmerk. Op de bedrijfspagina van SEMH lees je hier meer over.

 • Ermelo
  Nieuwekamp 5
  3853 HP Ermelo

  Noordwijk

  Wintertuinlaan 4
  2201 ZS Noordwijk

  Wekerom

  Apeldoornsestraat 60
  6733 SC Wekerom

  Bedum
  Fazant 15
  9781 XE Bedum

  Meer locaties
  De orthopedisch schoentechnici houden ook spreekuren op diverse andere locaties in het land. Vaak betreft het hier cliënten van ’s Heeren Loo of andere instellingen voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

 • Als u klachten of opmerkingen heeft, dan kunt u hiermee bij ons terecht. Wij streven ernaar binnen 10 werkdagen tot een goede oplossing te komen.

  Mocht het zo zijn dat u niet tevreden bent over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u terecht bij het management van ‘s Heeren Loo. Als hierna nog geen overeenstemming is bereikt, bestaat de mogelijkheid om de klacht voor te leggen aan de klachtencommissie van ‘s Heeren Loo.

  Meer weten?

  Centrale Klachtencommissie Cliënten
  t.a.v. de ambtelijk secretaris
  Postbus 647
  3800 AP Amersfoort
  E: klacht.ckc@sheerenloo.nl

  Het kan voorkomen dat u niet geheel tevreden bent. U moet dan proberen om in onderling overleg met de leverancier van het hulpmiddel tot een goede oplossing te komen, eventueel met hulp van een door de Klachtencommissie Orthopedische en Medische Hulpmiddelen aangewezen onafhankelijke bemiddelaar. 

  Mocht het toch niet lukken de klacht op te lossen, dan kan u een klacht indienen bij deze onafhankelijke klachtencommissie. Voor nadere informatie kunt u een e-mail sturen naar klachten@nvos-orthobanda.nl.

Elastische kousen

Therapeutische elastische kousen meten wij alleen aan voor onze bewoners van het zorgpark Ermelo. Sinds 2022 zijn wij geen leverancier meer van therapeutische elastische kousen voor externe cliënten.

Therapeutische elastische kousen zijn een oplossing bij problemen met de bloedsomloop. Zoals spataderen, lymfoedeem en verminderde bloedcirculatie. Voor een goed resultaat zijn de juiste maten en drukklasse heel belangrijk. Onze bandagisten meten daarom bij elke nieuwe verstrekking de armen of benen op. We adviseren ook over het aan- en uittrekken van de steunkousen. 

  • Wij geven een garantie van 3 maanden na aflevering op gebreken van de kousen.
  • Op de pasvorm van de kousen wordt een garantie van 1 maand gegeven na aflevering.
  • De garantie geldt alleen als er sprake is van normaal gebruik ( zie ook aanwijzing fabrikant)
  • Er wordt geen garantie gegeven wanneer het gebrek veroorzaakt is door normale slijtage, medische verandering of onzorgvuldig gebruik.
 • Wat kunt u doen als u een klacht heeft:

  • Indien er gebreken zijn aan uw kousen kunt u met ons contact opnemen. (088 - 037 20 30)
  • Er wordt een afspraak gemaakt voor een kousen- en maatcontrole.
  • U brengt de kousen gewassen mee naar onze meetlocatie en indien mogelijk 1 paar kousen aan doen.
  • Retourzending van uw kousen naar de fabrikant kan enige weken in beslag nemen.
  • Wij streven ernaar binnen twee weken tot een goede oplossing te komen.
  • Bent u niet tevreden over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u terecht bij het management van 's Heeren Loo.
  • Als hierna nog geen overeenstemming is bereikt, bestaat de mogelijkheid om de klacht voor te leggen aan de klachtenkommissie van NVCZ.

  Meer weten?

  Centrale Klachtencommissie Cliënten
  t.a.v. de ambtelijk secretaris
  Postbus 647
  3800 AP Amersfoort
  E: klacht.ckc@sheerenloo.nl

Verwijzing van arts of specialist

's Heeren Loo orthopedie is een gecertificeerd bedrijf (SEMH). We zijn gevestigd in Ermelo, maar hebben locaties in de provincies Gelderland, Flevoland en Utrecht. Je kunt bij hen terecht na verwijzing door huisarts of een specialist, zoals een revalidatiearts, een orthopedisch chirurg of reumatoloog. Bij een herhalingsafspraak is een doorverwijzing niet nodig (als u bij dezelfde leverancier uw herhalingshulpmiddel aanvraagt).

Overzicht verzekeraars 2022

Meer informatie

Orthopedisch Schoenmakerij

Nieuwekamp 5
3853 HP Ermelo
088 - 037 20 32
schoenmakerij@sheerenloo.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 8.00-12.00 en 12.30-17.00, vrijdag 8.00-14.30 uur

Ook in 2022 hebben we contracten met alle zorgverzekeraars.
De eigen bijdrage voor (semi-) orthopedische schoenen is in 2022<16 is € 62,-. >16 is €124,-.

Therapeutische Elastische Kousen

Nieuwekamp 1
38536 HP Ermelo
088 - 037 20 30/ 088 - 037 20 31
annemarrie.van-den-bos@sheerenloo.nl

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over 's Heeren Loo. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven