Cognitieve gedragstherapie

Wil jouw kind of familielid meer dingen zelfstandig doen en zich verder ontwikkelen? Dan is cognitieve gedragstherapie misschien een goede methode. Hierbij ligt de nadruk op wat iemand kan: de aanleg en talenten. Deze methode is vooral geschikt voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en voor mensen van 18 jaar en ouder met een verstandelijke beperking.

Wat is cognitieve gedragstherapie?

  • We kijken naar wat jouw kind of familielid al kan en sluiten daarbij aan.
  • We prijzen wat iemand al kan en stimuleren hem of haar nieuwe vaardigheden te proberen.
  • We richten ons op dagelijkse vaardigheden zoals 'dagelijks tandenpoetsen' en 'je netjes kleden'.
  • We houden rekening met de persoonlijkheid van je kind of familielid.

Cognitieve gedragstherapie bij jou in de buurt

Je weet nu meer over cognitieve gedragstherapie. Voor deze therapie kun je terecht bij onze poliklinieken door heel Nederland. Vind een polikliniek in de buurt.

De poliklinieken zijn onderdeel van expertisecentrum Advisium. Daar werken specialisten met veel kennis en expertise om mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of andere beperking te onderzoeken, behandelen en te begeleiden. Dankzij de bundeling van deze kennis en expertise vinden we altijd een oplossing.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over cognitieve gedragstherapie. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op