Fysiotherapie

Heeft je kind, familielid of patiënt moeite met lopen, zitten of liggen? Pijn in de gewrichten of spieren? Of problemen met het evenwicht of ademhaling? Dan helpen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten jou graag verder.

Fysiotherapie kan helpen bij

 • Problemen als pijn en vergroeiingen aan spieren en gewrichten
 • Houdingsproblemen
 • Risico op vallen
 • Motorische problemen zoals spasme, spierzwakte of slechte coördinatie
 • Slechte conditie en/of overgewicht
 • Terugkerende problemen met de luchtwegen
 • Advisering rolstoelen en (loop)hulpmiddelen.

Wat is fysiotherapie?

 • Na observatie en onderzoek van jouw kind of familielid maakt de fysiotherapeut een behandelplan. Samen met de fysiotherapeut werkt jouw kind of familielid daarna aan vermindering van lichamelijke klachten. Het doel is om makkelijker te bewegen, zodat jouw kind of familielid zo zelfstandig en prettig mogelijk kan leven. Misschien is verandering van leefgewoontes nodig, zoals meer bewegen.

  De behandeling bestaat, afhankelijk van de behandelvraag, uit oefeningen voor lenigheid, ontspanning, kracht, evenwicht of coördinatie. Vaak met oefenmateriaal zoals ballen, banken, wandrek en oefentrap of met fitnessapparatuur. De oefeningen worden zoveel mogelijk verwerkt in de dagelijkse activiteiten van jouw kind of familielid. De fysiotherapeut instrueert begeleiders en familie, zodat jouw kind of familielid ze overal goed toepast.

  Ook adviseert de fysiotherapeut bij de aanschaf van rolstoelen en/of (loop) hulpmiddelen. En adviseert hij of zij over een goede houding van familie en begeleiders bij de verzorging van jouw kind of familielid.

 • Alle mensen met een verstandelijke beperking en motorische en/of luchtwegproblemen. De oorzaken van deze problemen kunnen aangeboren zijn maar ook later optreden.

 • Gaat het om een uitgebreide of ingewikkelde vraag? Dan kunnen onze fysiotherapeuten gemakkelijk de hulp inroepen van andere specialisten. Een multidisciplinair team kijkt dan naar je kind of familielid. Zo geven we altijd de best mogelijke ondersteuning.

Fysiotherapie bij jou in de buurt

Je weet nu meer over de mogelijkheden van fysiotherapie. Voor behandeling door een fysiotherapeut kun je terecht in onze poliklinieken door heel Nederland. Vind een polikliniek in de buurt.

De poliklinieken zijn onderdeel van expertisecentrum Advisium. Daar werken specialisten met veel kennis en expertise om mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of andere beperking te onderzoeken, behandelen en te begeleiden. Dankzij de bundeling van deze kennis en expertise vinden we altijd een oplossing.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over fysiotherapie bij 's Heeren Loo. Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op