Gedragsproblemen jeugd

“Ik ben gelukkig als ik goed in mijn vel zit. Als het rustig is op de groep, ik aandacht krijg van de begeleiders en ze naar mij luisteren. Want als ik iemand durf te vertrouwen, dan praat ik wel over mijn gevoel. En over wat ik allemaal heb meegemaakt. Het liefst woon ik thuis. En daarna kijken of ik naar kamertraining kan. Later wil ik graag werken en geld verdienen. En voor mijn familie zorgen.” 

Ben jij vaak boos, agressief of verdrietig? Dat is niet fijn. Het is lastig voor jezelf en voor andere mensen, zoals jouw ouders. Gelukkig kunnen we je meestal goed behandelen. Eerst onderzoeken we je. Dan weten we er aan de hand is. Daarna behandelen we je.

Wil je weten hoe we kunnen helpen? Lees de verhalen van Stijn, Shana en Jeffrey.

  • Phileine

    “Ik ben minder vaak en minder snel boos nu ik op Groot Emaus ben. Dat is veel gezelliger. Ik wil graag beter 'nee' leren zeggen. Soms vind ik mezelf te makkelijk. Op de groep en in de klas oefen ik daarmee. Ook krijg ik therapie."

  • Shana

    “Ik maak me vaak zorgen om dingen. Mijn ouders zijn gescheiden en het contact tussen hen is niet goed. Ze praten over elkaar en ik weet dan niet wat ik moet doen. Een maatschappelijk werker gaat naar mijn moeder. Dat vind ik fijn. Het helpt mij ook om erover te praten met mijn persoonlijk begeleider. Soms vind ik dit nog moeilijk.”

  • Jeffrey

    “Voordat ik op Groot Emaus kwam, zat ik de hele nacht te gamen en ging ik niet naar school. Nu ga ik meestal wel naar school, omdat ik deze school wel fijn vind. Voor het eerst in mijn leven ga ik met plezier naar school.”

Behandeling van gedragsproblemen bij kinderen en jongeren

Zoek je een behandeling voor jouw gedragsproblemen? Dan zijn er veel mogelijkheden. Je leest ze hieronder:

  • Onderzoek, diagnose en behandeling
  • Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met een (licht) verstandelijke beperking
  • Specialisten die jou begrijpen
  • Goede samenwerking tussen specialisten en met familie
  • Leren omgaan met jouw verstandelijke beperking
  • Omgaan met autisme, agressie en stress
  • Omgaan met seksualiteit
  • Andere gedragsproblemen

Wil je iets doen aan je gedrag? Denk hier al over na:

Je kunt dus op veel manieren iets doen aan gedragsproblemen. Met onze uitleg hieronder kun je vast nadenken over wat je wil en belangrijk vindt.

  • Ben je vaak boos of agressief? Of voel jij je vaak onzeker of verdrietig? Waarom vinden andere mensen het lastig vinden om met jou om te gaan? Denk hier vast over na. En praat erover, bijvoorbeeld met jouw ouders of verzorgers. 

  • Wil je niet meer zo boos worden? Ben je liever vrolijk? En wil je graag dat het leuk is thuis? Bedenk wat jij graag wilt leren. En hoe jij je graag wil voelen. Praat er over met jouw ouders of verzorgers.

  • We helpen je graag om je doelen te bereiken. Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Je kunt altijd een afspraak met ons maken. Dat kan telefonisch (0800 – 355 55 55) of via whatsapp (06-83 36 20 29). We horen graag wat jij lastig vindt. En wat je graag wilt leren. Samen bekijken we hoe we jou kunnen behandelen.

  • Onderzoek en behandeling kost geld. Maar je hoeft het niet zelf te betalen. Wel heb je toestemming nodig. Dit heet: een indicatie of een beschikking. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Soms betaalt jouw ziektekostenverzekering jouw behandeling. Ingewikkeld? We geven graag advies. En we denken met je mee.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over gedragsproblemen jeugd. Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op