Op Eigen Benen (OEB)

De leermethode ‘Op Eigen Benen' (OEB) van bureau INVRA wil de krachten, aanleg en talenten van jouw kind of familielid aanboren. De methode stimuleert hem of haar om zelf na te denken over de aanpak van een taak of de oplossing van een probleem. We gaan daarbij uit van de aanwezige vaardigheden en eerdere succeservaringen. Lukt het je kind of familielid niet om zelf een oplossing te vinden? Dan helpt de begeleider met aanwijzingen om hem of haar op het goede spoor te zetten.

Wat is Op Eigen Benen?

Door zelf na te denken en zelf oplossingen te bedenken krijgt je kind of familielid meer zelfvertrouwen; hij of zij ontwikkelt zijn eigenwaarde. Wederkerigheid, vertrouwen en zingeving zijn de basis voor deze methode.

Praktische (INVRA-)vragenlijsten

Naast de methodiek zijn er (vooral) voor mensen met een licht verstandelijke beperking praktische INVRA-vragenlijsten. Deze lijsten geven jouw kind of familielid inzicht welke vaardigheden hij of zij nog moet ontwikkelen voor een zelfstandig(er) bestaan. Er zijn lijsten over zelfstandig wonen (INVRA Wonen) en over zelfstandig werken (INVRA arbeid). Ook over ouderschap (INVRA Ouderschap) is er een vragenlijst. Deze lijst geeft inzicht in welke vaardigheden nodig zijn om kinderen op te voeden.

Samen met 's Heeren Loo zijn er hulpmiddelen gemaakt die ook geschikt zijn voor mensen met een matige verstandelijke beperking, zoals Mijn leven lang leren en de Doelenkiezer.

Expertisecentrum LVB

Op de webpagina expertisecentrum LVB vind je meer informatie over behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over Op Eigen benen. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op