Orthopedische schoentechniek

Comfortabel lopen is niet altijd vanzelfsprekend. Veel mensen krijgen te maken met voetklachten die soms zelfs een beperking zijn voor het dagelijks leven. Bij ’s Heeren Loo Orthopedische schoentechniek zijn we gespecialiseerd in voetzorg op maat. 

Met ruim 50 jaar ervaring in onze orthopedische schoenmakerij zoeken we samen met jou naar een oplossing. Denk bijvoorbeeld aan steunzolen of (semi-)orthopedische schoenen. We hebben passie voor ons vak en nemen uitgebreid de tijd voor een optimaal resultaat.

Bij de orthopedische schoenmakerij kun je terecht voor:

 • Orthopedische schoenen, op maat gemaakte voor dames, heren en kinderen
 • Semi-orthopedische schoenen van onder andere: NimcoDureaTOM SchoenenSchulte b.v.My Foot
 • Confectieschoenen van onder andere: Durea, GIJS Schoenen, Meindl, Panama Jack, Solidus
 • Veiligheidsschoenen, zowel confectie als (semi-)orthopedische en orthopedisch (o.a. van Neskrid)
 • Pantoffels, zowel confectie als (semi-orthopedisch)
 • Steunzolen
 • Advies.

We zorgen niet alleen voor perfect passende schoenen, maar stemmen het uiterlijk van de schoenen zoveel mogelijk af op jouw smaak.  

Orthopedische schoenen, door ons gemaakt

Semi-orthopedische schoenen, door ons geleverd

Zo werken wij

Verwijzing en vergoeding

(Semi-)orthopedische schoenen
Voor het aanmeten van (semi-)orthopedische schoenen is altijd een verwijzing nodig:

 • cliënten van ’s Heeren Loo: een indicatiestelling via de fysiotherapeut
 • particulieren: verwijzing van een orthopeed, revalidatiearts, reumatoloog, of arts VG.

Neem je verwijzing mee naar de eerste afspraak bij ons. Bij een herhaalafspraak is een doorverwijzing niet nodig.

De zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor (semi-) orthopedische schoenen. Zij vragen wel een eigen bijdrage, die is in 2024:

 • € 130,- voor mensen ouder dan 16 jaar
 • € 65,- voor mensen 16 jaar of jonger

In 2024 hebben we contracten met alle zorgverzekeraars. Zie hier een overzicht voor de gebruikstermijnen en andere voorwaarden per verzekering

   Steunzolen

   Steunzolen zijn doorgaans voor eigen rekening, daarom is geen verwijzing nodig. Soms vergoedt de aanvullende verzekering (een deel van) de kosten. De kosten voor steunzolen bedragen € 209,95. De kosten zijn voor eigen rekening. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering kun je de kosten mogelijk bij de zorgverzekeraar indienen.

   Adviesgesprek
   Kom je voor een adviesgesprek, maar komen er geen vervolgacties uit voort? Dan zijn de kosten € 34,95. Neem je aan de hand van de afspraak een product bij ons af, dan is het adviesgesprek kosteloos.

   Kwaliteit en klanttevredenheid

   • We besteden grote zorg aan de kwaliteit van onze (semi)orthopedische schoenen en steunzolen.

    • ’s Heeren Loo Orthopedische techniek is aangesloten bij NVOS-Orthobanda, de branchevereniging van de orthopedische technologie.
    • Onze aanmeters zijn aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging Orthopedisch Technologen en staan zij vermeld in het register van KABIZ.
    • Wij hebben het keurmerk SEMH, een kwaliteitserkenning voor zorgleveranciers van medische hulpmiddelen. Sinds 2000 vindt toetsing plaats, waar we zo nodig onze doelstellingen op aanpassen.

     Blijven leren en verbeteren
     We vinden het belangrijk om te blijven leren en verbeteren. Daarom volgen onze orthopedisch technici jaarlijks vele cursussen en trainingen. Uiteraard volgen wij ontwikkelingen binnen de orthopedische branche op de voet. Zo zijn we erg trots op onze samenwerking met het Living Lab. Deze dagbestedingslocatie op het woonzorgpark in Ermelo houdt zich bezig met technologie en innovatie. Voor onze schoenmakerij printen zij wekelijks 3D-leesten en schoenlepels. Voor de productie van onze steunzolen maken wij daarnaast gebruik van een 3D-freesmachine.

    • We willen natuurlijk graag dat dat je tevreden bent over onze diensten en producten. Je kunt ons dat laten weten via ons tevredenheidsonderzoek. Door het invullen van deze korte vragenlijst geef je ons waardevolle informatie om onze dienstverlening te blijven verbeteren.

    • Als je klachten of opmerkingen hebt, dan:

     1. Kun je hiermee bij ons terecht. Wij streven ernaar binnen 10 werkdagen tot een goede oplossing te komen. Mocht het zo zijn dat je niet tevreden bent over de afhandeling van de klacht, dan
     2. Kun je terecht bij de klachtenfunctionaris van jouw regio. Via www.sheerenloo.nl/klacht kun je zien wie de klachtenfunctionaris van jouw regio is en wat de contactgegevens zijn van die klachtenfunctionaris. Ook kun je hier digitaal een klachtenformulier invullen. Lukt het niet om de klacht met de klachtenfunctionaris op te lossen, dan
     3. Kun je contact opnemen met de onafhankelijke klachtencommissie van de NVOS-Orthobanda via www.nvos-orthobanda.nl/klachtenregeling, als het om (semi-)orthopedische schoenen gaat. Betreft je klacht steunzolen, dan kun je contact opnemen met onze klachtencommissie via klacht.ckc@sheerenloo.nl.

    Contact met ons opnemen

    's Heeren Loo Orthopedische schoentechniek
    Nieuwekamp 5
    3853 HP Ermelo
    088 - 037 20 32
    schoenmakerij@sheerenloo.nl

    Openingstijden: 

    Maandag t/m donderdag: 8.00 - 12.00 en 12.30 - 17.00 uur. Vrijdag: 8.00 - 12.00 en 12.30 - 16.30 uur. Op feestdagen gesloten.

     • Ermelo
      Nieuwekamp 5
      3853 HP Ermelo
     • Bedum
      Fazant 15
      9781 XE Bedum
     • Noordwijk
      Wintertuinlaan 6
      2201 ZS Noordwijk
     • Wekerom
      Apeldoornsestraat 60
      6733 SC Wekerom
     • Brummen
      Radeland 2
      6971 LV Brummen
      Grasland 2
      6971 NB Brummen

     Onze aanmeters houden ook spreekuren op andere locaties in het land (onder meer Almere, Doorwerth, Ede, ’t Harde, Harderwijk, Lelystad, Leusden, Lunteren, Urk, Utrecht). Dit is vaak voor cliënten van ’s Heeren Loo of andere zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.