Hersenz

Het behandelprogramma van Hersenz is voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten. Het richt zich op de chronische fase, na revalidatie. Samen met de cliënt stellen we een programma samen dat past bij de doelen van de cliënt.

Wat is het behandelprogramma Hersenz?

Bij NAH kan je onzichtbare klachten hebben die niet altijd worden (h)erkend. Denk aan ernstige vermoeidheid, somberheid, passiviteit en geheugenproblemen. Soms worden ze onterecht toegeschreven aan een burn-out of een depressie.

Het behandelprogramma Hersenz leert je omgaan met de gevolgen van hersenletsel. Gevolgen zoals motorische beperkingen, concentratieproblemen en psychische problemen. Daarnaast helpt het programma je bij het verwerken van het verlies van je oude leven. Je werkt tijdens de behandeling aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. De behandeling duurt 6 maanden tot 2 jaar. De gemiddelde duur is 1,5 jaar.

Het behandelprogramma bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde modules en bouwstenen. De behandelaren van het behandelteam komen uit verschillende disciplines en werken nauw samen. Voordat de behandeling start, praten we met jou over waar je tegenaan loopt en wat je wilt bereiken. zo worden jouw behandeldoelen duidelijk. Daarna werk je aan deze doelen met een combinatie van bewegen, cognitieve behandeling en behandeling in jouw eigen omgeving. Dit gebeurt in groepsverband en individueel.

Wie kunnen het behandelprogramma volgen?

Je kunt het behandelprogramma Hersenz volgen als je de diagnose NAH hebt gekregen en ouder bent dan 18 jaar. En alleen als je beperkingen in activiteiten en participatie (ICF) hebt. Voldoende motivatie en leervermogen en haalbare behandeldoelen zijn ook voorwaarden.

Het behandelprogramma Hersenz helpt jou en je naasten om na je revalidatie de kwaliteit van je leven verder te verbeteren.

Informatiebijeenkomst Hersenz

Wil je meer weten over wat Hersenz precies inhoudt? Meld je dan aan voor een van de (online) informatiebijeenkomsten voor cliënten, mantelzorgers en naasten. Een behandelaar geeft uitleg. Ook vertelt een ervaringsdeskundige wat de behandeling voor hem of haar heeft betekend. De online sessie duurt een uur. Natuurlijk kun je ook je vragen stellen. Je kunt je aanmelden via de website van Hersenz

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over Hersenz. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Terug naar boven