Medische zorg (Arts voor verstandelijk gehandicapten)

Heb je een kind of familielid met een (lichte) verstandelijke beperking? Of wil je als huisarts of medisch specialist een patiënt doorverwijzen naar een arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG)? Daarvoor kun je terecht bij de poliklinieken van 's Heeren Loo. We zijn er voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en voor ouders/verzorgers en professionals. Ook bij complexe vragen.

Wat doet een AVG?

Een AVG heeft zich volledig gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Ook adviseert de AVG ouders, andere familieleden en begeleiders. Huisartsen en medisch specialisten kunnen voor advies ook terecht bij de AVG. Als dat nodig is, schakelt de AVG andere professionals in.

Meer kans op gezondheidsproblemen

Mensen met een verstandelijke beperking reageren vaak anders op lichamelijke klachten. Bovendien hebben zij meer kans op gezondheidsproblemen. En deze klachten hebben vaak te maken met de beperking. Reguliere artsen, specialisten en therapeuten weten daar soms geen raad mee. Een arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) heeft de juiste kennis, kunde en ervaring.

Onderdeel van een multidisciplinair team

Voor heel Nederland is een landelijk netwerk van poliklinieken’. In elke polikliniek werkt een AVG in een multidisciplinair team samen met specialisten en therapeuten. Gedragsdeskundigen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en maatschappelijk werkers. Ze bekijken de zorgvraag van je kind of familielid van alle kanten. Je kunt dus vertrouwen op de beste zorg en ondersteuning. Ook als die zorgvraag complex is. Bij Advisium werken meer dan 1.100 specialisten.

Op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkinzichten

We ontwikkelen en verbeteren onze dienstverlening voortdurend, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en praktijkinzichten. In samenwerking met (internationale) universiteiten en academische ziekenhuizen voeren we wetenschappelijk onderzoek uit. Die kennis vertalen we naar de praktijk. Ook binnen ’s Heeren Loo delen en vergroten we kennis. Zo verbeteren we de zorg steeds meer.

Behoefte aan een AVG?

Vind een polikliniek in de buurt.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over medische zorg (AVG-arts). Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven