Diagnose, advies en behandeling van slaapproblemen

Niet goed kunnen slapen is vervelend. Je wordt er niet alleen heel moe van, maar het kan zelfs leiden tot gezondheidsklachten en psychosociale klachten (problemen met gevoelens en gedachten en met de omgaan met andere mensen). Mensen met een verstandelijke beperking hebben meer kans op slaapproblemen dan anderen. 

Wij zijn gespecialiseerd in onderzoek, advies en behandeling van slaapproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking. Dat is natuurlijk vooral prettig voor je kind of familielid, maar ook voor de ouders/verzorgers.

Wat is de slaappoli?

Slaapproblemen ontstaan vaak door een combinatie van lichamelijke factoren, de verstandelijke beperking en gedrag. In de slaappoli van Advisium werken daarom een arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) en een gedragskundige. Afhankelijk van de locatie werken er ook een SI-therapeut , een ergotherapeut, een fysiotherapeut, een
logopedist/communicatiedeskundige en een medewerker van de nachtdienst. Elk behandeltraject begint met een onderzoek naar de oorzaak van het slaapprobleem. Dit gebeurt aan de hand van een vragenlijst, een slaapdagboek en een gesprek daarover in de slaappoli. Eventueel doen we aanvullend onderzoek. Zoals lichamelijk onderzoek en observatie op de woning. We bespreken de slaapstoornis en de slaaphygiëne en adviseren de patiënt en zijn ouders of begeleiders. Eventueel geven we scholing aan het team van de woning.

Voor mensen met een verstandelijke beperking

Sommige mensen hebben moeite met inslapen, anderen met doorslapen. Ook zijn er mensen die ’s nachts heel onrustig slapen. Zij lopen het risico dat zij hun dag- en nachtritme gaan omdraaien. Lukt het je kind of familielid niet om de slaap te verbeteren? Dan kan je naar de slaappoli van Advisium. We zijn er voor baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen van alle ontwikkelingsniveaus. Dus ook voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag, een ernstige verstandelijke beperking, ernstige meervoudige beperkingen en niet-aangeboren hersenletsel.

Over Advisium

Bij ’s Heeren Loo werken meer dan 1.100 specialisten. Van arts voor verstandelijk gehandicapten, gespecialiseerde tandartsen en gedragswetenschappers tot fysiotherapeuten, logopedisten en maatschappelijk werkers. Zij werken allemaal bij het expertisecentrum Advisium. Ze hebben de kennis en expertise om mensen met een (lichte) verstandelijke beperking te onderzoeken, behandelen en begeleiden. Dankzij de bundeling van deze kennis en expertise vinden we altijd een oplossing. Door heel Nederland hebben wij een groeiend aantal poliklinieken.

Interesse in de dienstverlening van de slaappoli?

Vind een polikliniek in de buurt.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over slaaptherapie. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven