Weerbaarheidstraining voor LVB-jongeren

Kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblematiek hebben soms moeite om te gaan met agressie en emoties. Herken je dit als ouder of verwijzer? Bij ’s Heeren Loo kan je kind of cliënt een weerbaarheidstraining volgen.

Inhoud van de training

Een weerbaarheidstraining bestaat uit 8 tot 12 bijeenkomsten. In deze training leert je kind of cliënt om zich weerbaarder op te stellen in de omgang met anderen. De deelnemers aan de training leren hun eigen grenzen én die van anderen te herkennen en erkennen. Ze leren ‘nee’ en ‘stop’ zeggen en om hulp vragen. Na afloop zijn de deelnemers zich meer bewust van hun eigen gevoelens, gedrag, spanning en gedachten. De deelnemers doen lichaamsgerichte oefeningen en rollenspellen.

Aan bod komen de volgende thema’s:

  • Kennismaken: hoe doe je dat?
  • Zelfbeeld: wie ben jij en wat kun jij?
  • Gevoelens: wanneer heb je welke gevoelens? En hoe ga je daarmee om?
  • Spanning: waar en hoe voel jij spanning? En hoe ga je daarmee om?
  • Opkomen voor jezelf: wat wil je wel en niet?
  • Grenzen stellen: wat is jouw grens in de afstand tot de ander?
  • Pesten en plagen: wat kun je doen als je wordt geplaagd of gepest?
  • Vrienden: wat vind jij belangrijk in een vriendschap?

Training op maat

De training bestaat niet alleen uit een aantal vaste thema’s, maar we vullen deze aan met specifieke thema’s. Bijvoorbeeld als het gaat om een meidengroep. Het gaat dus om een training op maat. De uitleg passen we aan op het niveau van de deelnemers. Meestal geven we de weerbaarheidstraining aan een groep van 4 tot 8 deelnemers. Eventueel geven we de training ook individueel. We geven de training zowel bij ’s Heeren Loo als op locatie.

Behoefte aan een weerbaarheidstraining voor uw kind of cliënt?

Vind een polikliniek in de buurt.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over onze weerbaarheidstraining. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven