Vrijwilligers maken het leven mooier!

 Fotograaf Jannes klaassen

Binnen ’s Heeren Loo zijn 4.500 vrijwilligers actief en zij hebben een belangrijke rol in het dagelijks leven van iemand met een verstandelijke beperking. Zij zorgen, naast de reguliere zorg van medewerkers, voor net dat beetje extra wat bijdraagt aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. En vooral dit laatste is een belangrijk uitgangspunt waar ’s Heeren Loo zich sterk voor maakt.

Wil je weten wat vrijwilligers doen? Of ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij ’s Heeren Loo, lees dan snel verder!

Koken, klussen of gezellig een wandeling maken

Dit is zomaar een greep uit een aantal activiteiten die je als vrijwilliger samen met iemand kan doen die verstandelijk beperkt is. Maar ook activiteiten als helpen bij de administratie, samen stappen of samen boodschappen doen zijn bezigheden waarmee jij als vrijwilliger het leven van iemand met een verstandelijke beperking mooier kan maken. Door jouw inzet als vrijwilliger word je een maatje, bouw je een vertrouwensband op en draag je bij aan het geluk en welzijn van een cliënt.

Dus ben jij betrokken, betrouwbaar, energiek en werk je graag samen, dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

Vrijwilligers met passie

’s Heeren Loo is trots op haar vrijwilligers omdat vrijwilligers zich met veel passie inzetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarom zorgen wij ervoor dat vrijwilligers zich thuis voelen binnen ’s Heeren Loo. Dit doen wij onder andere door het bieden van goede begeleiding door een contactpersoon in de regio.

We geven je de ruimte voor het opbouwen van een netwerk binnen en buiten ’s Heeren Loo en we bieden je de kans om vrijwilligersactiviteiten te doen die bij jou passen. Daarnaast bieden wij vrijwilligers een uitgebreid aanbod aan scholings- en opleidingsmogelijkheden en kun jij je optimaal ontwikkelen in het werkveld van ’s Heeren Loo. De kennis en ervaring die je als vrijwilliger hebt opgedaan, staat altijd goed op je CV! Uiteraard worden gemaakte reiskosten vergoed, ben je als vrijwilliger automatisch verzekerd tegen aansprakelijkheid en ontvang je aan het einde van het jaar het ’s Heeren Loo eindejaarsgeschenk.

Word ook vrijwilliger bij ’s Heeren Loo!

Heb je interesse in vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met een vrijwilligerscoördinator bij jou in de buurt! Wij maken graag kennis met je en we horen graag van je wat je als vrijwilliger zou willen doen. Wij kunnen jou dan ook vertellen welke vrijwilligersvacatures we in de regio open hebben staan en wat voor type vrijwilliger we zoeken.

Is er een match, dan nodigen wij je uit voor een kennismakingsbezoek en kun je zelf ervaren of er een klik is met de cliënt of de activiteit die je wilt gaan doen. Ben je daarna nog steeds enthousiast, dan schrijven we je in als vrijwilliger. Een belangrijke voorwaarde voor inschrijving is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen. Zodra we die in het bezit hebben, ontvang je een vrijwilligersovereenkomst en ben je vrijwilliger van ’s Heeren Loo. De gemaakte kosten voor het aanvragen van een VOG worden door ’s Heeren Loo vergoed.

Wil je alvast weten wat de vrijwilligersvacatures bij jou in de buurt zijn, ga dan naar onze vacaturebank!

Bekijk de filmpjes hieronder om een indruk te krijgen hoe het is om vrijwilliger te zijn bij mensen die ernstig meervoudig beperkt zijn.
Of lees het testimonial van Lars Koelewijn.

Vrijwilligerswerk bij 's Heeren Loo

 

Vrijwilligerswerk in Druten (Bron: TV Gelderland)

 

Regio Coördinator
Apeldoorn Jeannette Boezerooij
Den Helder Karla Niezen
Ermelo Marieke Posthouwer
Gelderland Midden Agnes v.d. Sigtenhorst
Groot Emaus Geeske Melgers
Midden-Nederland Celine Gehrels
Noordoost-Nederland Jannes Klaassen
Noordwest-Nederland Karla Niezen
Noordwijk Patricia de Langen, Patrick Herrebrugh
Oost-Nederland Ans van Duivenboden
Rivierenland Tanja van Doorn
Zuid-Holland Noord Bert Bergmans
Zuidoost-Nederland Irma Beuger
Zuidwest-Nederland Irene Ogier

Vrijwilligerswerk in de omgeving van:

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER