Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Schouwenburg 3

Schouwenburg 3

Adres

Schouwenburg 3
8084 PE
’t-Harde

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

De Schouwenburg is een woonhuis met 24-uurs begeleiding. Er is plaats voor zes cliënten. Er wordt gewerkt met de methodiek INVRA, waarin gekeken wordt naar de competenties van de cliënt en wat hij wil leren. De visie van de Schouwenburg is ondersteuning bieden aan de cliënt om de zelfstandigheid te bevorderen. Er wordt naast wonen ook dagbesteding aangeboden, vooral werken met dieren, houtbewerking en machinaal werk.

De woning / het gebouw

De woning heeft een aparte bouwstructuur, maar wordt omschreven als boerderij. Er zijn vier slaapkamers in huis en een slaapkamer heeft een eigen ingang vanaf buiten, maar met een doorgang naar de gezamenlijke ruimtes. Daarnaast is er een appartement gekoppeld aan de woning. De woning is voorzien van twee keukens, zodat cliënten zowel met ondersteuning als zelfstandig kunnen koken. De woning is voorzien van een luxe badkamer met bad en stoomcabine.

De omgeving

De woning staat in de gemeente Elburg, waar veel ruimte is. De woning is op fiestafstand van ’t Harde, Elburg en Oldebroek. Er zijn busverbindingen naar Zwolle en Nunspeet. In ’t Harde is tevens een treinstation. De omgeving kan beschreven worden als landelijk en heeft veel boerderijen. Er is geen groot winkelgebied of uitgaansgelegenheid, maar voor alle hobby’s zijn er mogelijkheden, zoals voetbal of darten.

Voor wie

De woning is bedoeld voor jongeren en volwassen met een licht verstandelijke beperking, die graag zelfstandigheid willen aanleren. Door het open karakter wordt er ook enige zelfbeheersing verwacht. De begeleiding zet in op overleg en onderhandeling waardoor de verantwoordelijkheid vooral bij de cliënt ligt om zijn hulpvraag zo goed mogelijk te kunnen vormgeven. Dit kan iets kleins zijn, zoals zelf het menu bepalen, of iets groots zoals zelfstandig reizen.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt