Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Begeleid wonen en dagbesteding Emmeloord - Emmelhage

Begeleid wonen en dagbesteding Emmeloord - Emmelhage

Adres

Jeanne d’Arclaan 109-151
8302 ZB
Emmeloord

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Op de Jeanne d’Arclaan in Emmeloord wordt competentie gericht gewerkt. Dit betekent dat de cliënt wordt gestuurd naar verbetering van vaardigheden (competenties) die hij al bezit. Ook kan de cliënt zich ontwikkelen in vaardigheden die belangrijk zijn bij het zelfstandig wonen. De vorderingen hierin worden in samenspraak met de cliënt bijgehouden en besproken. De begeleiding adviseert hierin, maar wat de cliënt wil leren, is voor een groot deel aan hem of haarzelf.

De woning / het gebouw

Het appartementencomplex aan de Jeanne d’ Arclaan bestaat uit twintig appartementen die allemaal hun eigen ingang hebben. Iedere cliënt beschikt dus over een geheel eigen appartement waarvan de inrichting en kleurkeuze ook zelf te bepalen is. Daarnaast zijn er twee zogenaamde algemene ruimtes waar cliënten samen kunnen komen om te eten, koffie te drinken of om activiteiten te doen. Voor deze ruimtes gelden afgesproken openingstijden.

De omgeving

Het appartementencomplex staat in de nieuwbouwwijk Emmelhage ten noorden van Emmeloord. Wij hebben aan alle kanten gewone buren en zo dienen wij ons dan ook te gedragen.

Voor wie

De cliënten die aan de Jeanne d’Arclaan wonen, hebben over het algemeen een licht verstandelijke beperking (LVB), vaak met bijkomende handicaps en problematiek waaronder autisme, PDD-NOS en ADHD. Ook staat de locatie open voor cliënten met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Onze taak is het begeleiden naar een eventuele zelfstandige woonvorm. In overleg kan er ook worden gekozen voor een vaste woonplek.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt