Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Begeleid wonen Apeldoorn - Schopenhauerstraat 107 tm 111

Begeleid wonen Apeldoorn - Schopenhauerstraat 107 tm 111

Adres

Schopenhauerstraat 107-111
7323 LV
Apeldoorn

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Op deze woongroep is 24-uurs begeleiding en staan individuele wensen centraal. De nadruk ligt op het ontwikkelen van zelfstandigheid. Door een fijne sfeer maar ook structuur maken we dit mogelijk. Met (optionele) gezamenlijke maaltijden en koffie- en theemomenten geven we hier bijvoorbeeld invulling aan. Naast het gezamenlijk eten heeft iedereen een eigen programma en afspraken die passen bij zijn/haar woonwens. De begeleiding richt zich vooral op het structureren van de vrije tijd, van het huishouden en van de dag(activiteiten). Ook heeft de Schopenhauerstraat een eigen buurtvereniging die activiteiten organiseert.

De woning / het gebouw

De twee ruime woningen zijn via een kantoor aan elkaar gekoppeld. De woningen hebben een eigen ingang. Deze leidt via een hal naar de gemeenschappelijke huiskamer, met zithoek, eethoek en een luxe keuken. Alle jongeren hebben een eigen zit-/slaapkamer die naar eigen smaak is ingericht en aangepast op individuele behoeften. Sommige bewoners delen een badkamer en anderen hebben een eigen badkamer. In de woonkamer is een internetaansluiting en televisie. In de eigen kamers bestaat de mogelijkheid tot een privéaansluiting voor internet en televisie. Tot slot is er een zonnige tuin met veel privacy en een terras.

De omgeving

De woning ligt middenin de woonwijk ’Zevenhuizen’. Aan een rustig pleintje met weinig verkeer. In de wijk wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. Op loopafstand is een supermarkt en op fietsafstand zijn meerdere winkelcentra te vinden. De woning is eenvoudig te bereiken met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor de woning. Ook zijn er goede openbaar vervoer voorzieningen. Zoals een bushalte op loopafstand.

Voor wie

De woning is bedoeld voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). Veel jongeren op de groep hebben ook gedragsproblemen. Door een spreiding in leeftijd, geslacht, problematiek en opvangduur is de groep zeer gevarieerd en ontstaat een onderling gevoel van saamhorigheid. Nadat je veel geleerd hebt en toe bent aan een volgende stap is ook de mogelijkheid om door te stromen naar een andere woing, waar je vervolgens de begeleiding krijgt die je nodig hebt vanuit Schopenhauerstraat 107-111. Er is 24-uurs begeleiding aanwezig.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt