Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Begeleid wonen Ede - Bertrand Russellstate 8

Begeleid wonen Ede - Bertrand Russellstate 8

Adres

Bertrand Russellstate 8
6716 SN
Ede

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Op de Bertrand Russellstate 8 kunnen 7 jongvolwassen cliënten wonen met een matige tot licht verstandelijke beperking (LVB). De begeleiding stimuleert de bewoners zich verder te ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk te worden. Zo helpen de bewoners bij het koken en het huishouden en zijn er veel gezamenlijke activiteiten. Structuur en veiligheid zijn daarbij belangrijk. Overdag gaan de bewoners naar dagbesteding of school.

De woning / het gebouw

De woning is een twee-onder-één-kapwoning met een gezamenlijke woonkamer en open keuken. Op de begane grond zijn ook 2 slaapkamers, een badkamer en toilet. De andere 5 slaapkamers, badkamers en toilet zijn op de eerste verdieping. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer, sommige daarvan met een balkon. De badkamers en het toilet worden gedeeld. De begane grond is rolstoeltoegankelijk. Bij de woning is een ruime tuin met schuur. Vanuit huis kijken de bewoners uit op een boerderij en weilanden.

De omgeving

De woning staat in een hofje aan de rand van de rustige woonwijk de Rietkampen. Hij maakt deel uit van een cluster van 8 woningen: 3 twee-onder-één-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen. De woningen in het hofje zijn geschakeld en alle bewoond door cliënten van ’s Heeren Loo. Soms zijn er directe contacten met de buurt. Daarnaast organiseren de woningen van het hofje elk jaar een buurtfeest waar wijkbewoners ook voor worden uitgenodigd. Op loopafstand is het Dagactiviteitencentrum de Rietkampen.

Voor wie

De jongvolwassen bewoners hebben een lichte of matige verstandelijke beperking. Soms in combinatie met een stoornis uit het autistisch spectrum. Het doel van de begeleiding is dat de bewoners zo zelfstandig mogelijk worden. Doorstromen naar begeleid zelfstandig wonen is voor de meeste bewoners echter niet weggelegd. Overdag gaan de bewoners naar verschillende dagbestedinglocaties of naar school. Naast het dagactiviteitencentrum de Rietkampen zijn er meerdere dagbestedingsmogelijkheden binnen de gemeente Ede. Als de bewoners thuis zijn is er begeleiding aanwezig. ’s Nachts maken we gebruik van een uitluistersysteem.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt