Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Begeleid wonen Ede - Bertrand Russellstate 10

Begeleid wonen Ede - Bertrand Russellstate 10

Adres

Bertrand Russellstate 10
6716 SN
Ede

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

De bewoners van de levendige groep op nummer 10 zijn jongvolwassen en hebben een matige verstandelijke beperking. Onder begeleiding kunnen zij veel dingen zelf, soms met een beetje hulp. Overdag zijn de bewoners naar dagbesteding. Daarnaast hebben zij hun hobby’s zoals hun sportclub of muziekles. Als groep gaan ze er ook opuit; naar de film, wandelen of uit eten. Vrijwilligers begeleiden de bewoners bij individuele uitstapjes.

De woning / het gebouw

De woning is een twee-onder-één-kapwoning met een gezamenlijke woonkamer en open keuken. Op de begane grond zijn ook 2 slaapkamers, een badkamer en toilet. De andere 5 slaapkamers, badkamers en toilet zijn op de eerste verdieping. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer, sommige daarvan met een balkon. De badkamers en het toilet worden gedeeld. De begane grond is rolstoeltoegankelijk. Bij de woning is een ruime tuin met schuur. Vanuit huis kijken de bewoners uit op een boerderij en weilanden.

De omgeving

De woning staat in een hofje aan de rand van de rustige woonwijk de Rietkampen. Hij maakt deel uit van een cluster van 8 woningen: 3 twee-onder-één-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen. De woningen in het hofje zijn geschakeld en alle bewoond door cliënten van ’s Heeren Loo. Soms zijn er directe contacten met de buurt. Daarnaast organiseren de woningen van het hofje elk jaar een buurtfeest waar wijkbewoners ook voor worden uitgenodigd. Op loopafstand is het Dagactiviteitencentrum de Rietkampen.

Voor wie

Jongvolwassenen met een matige verstandelijke beperking kunnen wonen op de Bertrand Russellstate 10. Het doel van de begeleiding is een veilig thuis creëren, waarbinnen een ieder zich kan ontwikkelen. Zo coacht zij de bewoners bij de persoonlijke verzorging en het uitvoeren van huishoudelijke taken. De leerdoelen van de bewoners zijn gericht op meer zelfstandigheid, maar begeleid zelfstandig wonen is geen doel. Gezelligheid, gezamenlijkheid en zo gewoon mogelijk zijn dat wel. Voor dagbesteding kunnen de bewoners kiezen uit verschillende locaties en activiteiten binnen de gemeente Ede. Als de bewoners thuis zijn is er begeleiding aanwezig. ’s Nachts gebruiken wij een uitluistersysteem.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt