Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Begeleid wonen Arnhem - Schuytgraaf

Begeleid wonen Arnhem - Schuytgraaf

Adres

Orpheusstraat 15-17
6846 XC
Arnhem

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Aan de Orpheusstraat 15-17 is een groepswoning voor 5 jongvolwassenen. De jongeren hebben een matige tot licht verstandelijke beperking (LVB) vaak in combinatie met gedragsproblemen. De begeleiding op de woning oefent met de jongeren om zo zelfstandig mogelijk te worden. De jongeren zijn overdag naar dagbesteding of werk. Als de jongeren thuis zijn, is er altijd begeleiding aanwezig. Ook ’s nachts.

De woning / het gebouw

De woning staat op de begane grond van een appartementencomplex. Hij heeft een woonkamer, open keuken en 5 slaapkamers. Alle bewoners hebben een eigen slaapkamer. De twee badkamers worden gedeeld. In hetzelfde gebouw zijn ook 9 trainingsappartementen van ’s Heeren Loo.

De omgeving

De woning ligt in het Singelkwartier op loopafstand van het station Arnhem-Zuid en een winkelcentrum. Dicht bij de woning liggen groenstroken met speeltoestellen. Het Singelkwartier is een wijk met jonge gezinnen en veel voorzieningen in de Schuytgraaf in Arnhem-Zuid.

Voor wie

Jongeren met een matige tot licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met een vorm van autisme, ADHD of andere gedragsproblematiek. Deze jongeren willen doorgroeien naar meer zelfstandigheid. De begeleiding begeleidt hen via de methode ‘Op Eigen Benen. Daarbij leren de jongeren door ervaring, namelijk door zoveel mogelijk zelf dingen uit te voeren. Zij hebben regelmatig begeleidingsgesprekken. Daarin worden hun doelen besproken. Hoe ze daarmee verder willen en eventuele doorstroom.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt