Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Begeleid zelfstandig wonen Arnhem - Schuytgraaf

Begeleid zelfstandig wonen Arnhem - Schuytgraaf

Adres

Orpheusstraat 19-27
6846 XC
Arnhem

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

In de 9 trainingsappartementen wonen (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Het draait in de woning om (begeleid) zelfstandig leren wonen. En werk vinden en behouden. De bewoners hebben begeleidingsgesprekken en er is een dagelijks spreekuur. Twee avonden in de week koken en eten bewoners gezamenlijk. Op andere avonden kiezen bewoners zelf of zij samen koken of niet.

De woning / het gebouw

De 9 appartementen liggen op de 1e en 2e etage. Elk appartement heeft een woonkamer met klein keukentje, een slaapkamer en een WC. Per 2 appartementen wordt de douche gedeeld. In het gebouw is ook een groepswoning van ’s Heeren Loo.

De omgeving

De Orpheusstraat ligt in het Singelkwartier op loopafstand van het station Arnhem-Zuid en een winkelcentrum. Dicht bij de woning liggen groenstroken met speeltoestellen. Het Singelkwartier is een wijk met jonge gezinnen en veel voorzieningen in de Schuytgraaf in Arnhem-Zuid.

Voor wie

De appartementen zijn voor (jong)volwassen cliënten met een lichte verstandelijke beperking die zelfstandig(er) willen worden. Ze leren koken, hoe ze het huishouden kunnen doen en wat er van hen verwacht wordt als zij gaan werken. De begeleiding bespreekt met de bewoners wat ze willen bereiken en welke problemen ze daarbij tegen kunnen komen. Daarbij stimuleert de begeleiding hen zo actief mogelijk te zijn. De bewoners krijgen 3 keer per week bezoek van een begeleider. Dagelijks is er een inloopspreekuur.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt