Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Hulp in het gezin Arnhem - Beter met Thuis

Hulp in het gezin Arnhem - Beter met Thuis

Adres

Orpheusstraat 31
6846 XC
Arnhem

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Heeft u een kind met een verstandelijke beperking en mogelijk nog gedragsproblemen? Is het soms best zwaar thuis? En zou u wel wat hulp met de opvoeding en de rest van uw gezin willen? Bij ‘Beter Met Thuis’ logeert uw kind een aantal dagen in de week samen met leeftijdsgenoten in een leergroep. De andere dagen van de week is hij of zij thuis. Op een leergroep leert uw kind nieuwe vaardigheden. De persoonlijk begeleider van uw kind op de groep, komt ook bij u thuis voor hulp in uw gezin. Samen werken jullie aan de thuissituatie. Zo kan uw kind na 9 maanden weer volledig thuis wonen. Tijdens het hele traject houdt u als ouder regie en blijft u verantwoordelijk.

De woning / het gebouw

Het huis heeft de uitstraling van een gezinswoning en heeft een gezellige, sfeervolle woonkamer. Op zowel de 1e als de 2e verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer. Daarvan zijn 5 logeerkamers voor de logees. De 6e is voor de (gezins-)groepswerkers van de nachtdienst. Omdat meerdere jongeren gebruik moeten kunnen maken van de slaapkamers, zijn ze zorgvuldig en neutraal ingericht. Het is fijn om in de ruime tuin te zitten of te spelen op een grasveldje met speeltoestel.

De omgeving

Het huis staat in de mooie, nieuwe Arnhemse buitenwijk Schuytgraaf op loopafstand van het station Arnhem-Zuid en een winkelcentrum. Aan een plein met meerdere huizen en appartementen van ’s Heeren Loo wonen cliënten met een lichte verstandelijke beperking.

Voor wie

’Beter met Thuis’ is er voor gezinnen met een kind van 6 tot 16 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB) en mogelijk gedragsproblemen.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt