Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Dr. den Uijlpark 46 (DAC De Rietkampen)

Dr. den Uijlpark 46 (DAC De Rietkampen)

Adres

Dr. den Uijlpark 46
6716 ES
Ede

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

In het dagactiviteitencentrum krijgen cliënten ontwikkelingsgerichte, creatieve, arbeidsmatige en belevingsgerichte activiteiten aangeboden. Het activiteitenaanbod varieert van het maken van kaarsen, kook- en bakwerkzaamheden, wolvilten, het luisteren naar en het maken van muziek en nog veel meer. Daarnaast wordt er veel aan beweging gedaan: zwemmen, sporten in de sporthal en wandelen in de wijk. Activiteiten worden zowel individueel als groepsgericht aangeboden.

De woning / het gebouw

In DAC Rietkampen zijn zeven verschillende groepen gevestigd. Er zijn groepen met een arbeidsmatig karakter zoals de kaarsenmakerij ’Vetlicht’, ’Atelier Vilt het maar’ en ’De keuken’. Daarnaast zijn er belevingsgerichte groepen: ’Discovery’ en ’De Beleving’. Op de groep ’Goud’ staat het werken met een aangepast tempo centraal en als laatste is er ook nog een structuurgroep: ’Diesel’. Alle groepen bevinden zich op de begane grond. Het DAC beschikt over aangepaste toiletvoorzieningen.

De omgeving

Het dagactiviteitencentrum ligt in een jonge woonwijk de Rietkampen, waar veel gezinnen wonen met kinderen. Het dagcentrum wordt omringd door woningen en is op loopafstand van woningen van ‘s Heeren Loo. In de buurt zijn veel scholen, speeltuinen en sociale voorzieningen zoals een buurtcentrum, sportschool en diverse kerkgemeenschappen.

Voor wie

Gedurende de week volgen ongeveer vijftig cliënten hier dagbesteding verdeeld over zeven verschillende groepen. Het betreft voornamelijk volwassenen met een matige verstandelijke beperking. Daarnaast hebben we binnen het DAC een aantal specifieke doelgroepen zoals jong-volwassenen met een ernstig verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en de ouder wordende cliënt.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt