Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Proosdijweg 37-39 (Gezinshuis - De Proosdij)

Proosdijweg 37-39 (Gezinshuis - De Proosdij)

Adres

Proosdijweg 37-39
6714 AK
Ede

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Kinderboerderij de Proosdij is een vanzelfsprekende ontmoetingsplaats voor mensen met en zonder een verstandelijke beperking. In de eerste plaats is de Proosdij een kinderboerderij. Daaronder vallen de volgende activiteiten: dagbesteding, educatie, recreatie en bedrijfsvoering. De Proosdij is een openbare kinderboerderij die bestaat uit twee dagbestedinggroepen: de boerderij- en houtgroep. Tevens is het een stagebedrijf voor leerlingen.

De woning / het gebouw

De kinderboerderij ligt centraal in het Proosdijpark, midden in de samenleving. Het gebouw heeft verschillende ruimten waarvan gebruikgemaakt kan worden, zoals de boerderij, alle diervertrekken en ook een schenkerij waar bezoekers een ijsje of een drankje kunnen halen. Ook is er een houtbewerkingsruimte waar cliënten uiteenlopende creatieve producten maken.

De omgeving

De kinderboerderij ligt in de wijk Veldhuizen in Ede en heeft een buurtfunctie. Jaarlijks trekt kinderboerderij de Proosdij duizenden bezoekers. Er worden veel activiteiten georganiseerd voor iedereen, zoals de kerstmarkt, open dagen, paasmarkt en veel ander activiteiten.

Voor wie

Op de houtgroep en de boerderijgroep werken mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking, die fysiek in staat zijn het werk te verrichten en op een verantwoorde manier met begeleiding kunnen omgaan met gereedschappen. De plek biedt ook ruimte aan cliënten die komen voor beleving. Naast deze doelgroepen, kunnen er ook mensen met intrapsychische problemen werken op de twee groepen. Omdat dit een openbare kinderboerderij is, kunnen er geen mensen werken met acting out problematiek.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt