Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Leren en ontwikkelen op de academie voor Zelfstandigheid Ede

Leren en ontwikkelen op de academie voor Zelfstandigheid Ede

Adres

Proosdijweg 37
6714 AK
Ede

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Bij de academie voor Zelfstandigheid kunnen mensen met een (verstandelijke) beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt trainingen volgen. Op hun eigen tempo en onder begeleiding van ervaren trainers. Zo vergroten zij hun zelfstandigheid en eigenwaarde. Het gaat vooral om zelfstandigheid bij het wonen, werken en vrije tijd.

De woning / het gebouw

De academie voor Zelfstandigheid heeft een lokaal in Publieksboerderij De Proosdij. Alles in het gebouw is gelijkvloers en met de rolstoel te bereiken.

De omgeving

De Proosdij staat in een stadspark, het leer-/werkcentrum De Rotonde ligt naast het gebouw. De academie is centraal gelegen, aan de rand van de woonwijk Veldhuizen. Op loopafstand is een klein winkelcentrum (het Rozenplein) en is er een bushalte op de Proosdijerveldweg.

Voor wie

De academie voor Zelfstandigheid is er voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van 14 jaar en ouder kunnen er ook terecht. Een voorwaarde is dat zij hun zelfstandigheid willen vergroten. Ook moeten zij nieuwe dingen willen en kunnen leren. Enkele voorbeelden van trainingen zijn: opStap naar werk, EHBO, theorie brommer of auto, een praatje maken, omgaan met de computer, digitaal klokkijken en budgetteren. Elke student krijgt een eigen leertraject, dat past bij zijn leervraag. Daarbij werken we nauw samen met de mensen rond de student. De trainingen zijn zowel individueel als in kleine groepjes. De academie in Ede is open op donderdag van 9.00-16.00 uur. Voor het volgen van een training is een Wlz- of Wmo-indicatie nodig, of een financiering vanuit de Jeugdwet.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt