Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Leren en ontwikkelen op de academie voor Zelfstandigheid Arnhem

Leren en ontwikkelen op de academie voor Zelfstandigheid Arnhem

Adres

Huissensestraat 1 a
6833 HL
Arnhem

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Bij de academie voor Zelfstandigheid kunnen mensen met een (verstandelijke) beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt trainingen volgen. Op hun eigen tempo en onder begeleiding van ervaren trainers. Zo vergroten zij hun zelfstandigheid en eigenwaarde. Het gaat vooral om zelfstandigheid bij het wonen, werken en vrije tijd.

De woning / het gebouw

De academie en bevindt zich op de begane grond van een voormalig hotel. Alles is gelijkvloers en dus rolstoeltoegankelijk.

De omgeving

De woning staat in de levendige wijk Malburgen aan een druk kruispunt, vlakbij het centrum van Arnhem. Er is goed openbaar vervoer.

Voor wie

De academie voor Zelfstandigheid is er voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van 14 jaar en ouder kunnen er ook terecht. Een voorwaarde is dat zij hun zelfstandigheid willen vergroten. Ook moeten zij nieuwe dingen willen en kunnen leren. Enkele voorbeelden van trainingen zijn: opStap naar werk, EHBO, theorie brommer of auto, een praatje maken, omgaan met de computer, digitaal klokkijken en budgetteren. Elke student krijgt een eigen leertraject, dat past bij zijn leervraag. Daarbij werken we nauw samen met de mensen rond de student. De trainingen zijn zowel individueel als in kleine groepjes. De academie in Arnhem is open op dinsdag van 9.00-16.00 uur. Voor het volgen van een training is een Wlz- of Wmo-indicatie nodig, of een financiering vanuit de Jeugdwet.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt