Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Beschermd wonen Druten - Kloosterlaan 10

Beschermd wonen Druten - Kloosterlaan 10

Adres

Kloosterlaan 10
6651 TL
Druten

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Deze beschermd wonen locatie heeft 9 bewoners met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Het is een actieve woning. Naast individuele activiteiten hechten de bewoners waarde aan gezamelijke activiteiten. Zij hebben allemaal een sociaal netwerk en de begeleiding heeft extra aandacht voor het behoud van dit netwerk. De ondersteuning is gericht op stimulering en ontwikkeling, en op instandhouding van de zelfredzaamheid en de regievoering over het eigen leven.

De woning / het gebouw

De woning bestaat uit 2 verdiepingen. Er is een traplift aanwezig. Er zijn 2 badkamers op de bovenverdieping waarvan 1 met een bad. Op de benedenverdieping zijn 2 slaapkamers en een badkamer met bad. Er is een ruime gezamelijke huiskamer. Er is een aparte keuken met aangesloten washok. De woning beschikt over een eigen ruime tuin en schuur.

De omgeving

De woning ligt in een wijk in Druten. Hier wonen mensen met en zonder een beperking als buren naast elkaar. De wijk is ruim opgezet met veel (groen) voorzieningen, waaronder een zwembad, kinderboerderij, lunchcafé en een recreatieruimte. De dagbestedingslocaties en het Gezondheidscentrum, speciaal voor deze doelgroep, zijn ook gevestigd in de wijk. Het dorpscentrum van Druten is op loopafstand, waar zich een bushalte, winkels en restaurants bevinden.

Voor wie

Mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking soms gecombineerd met lichamelijke/zintuiglijke beperkingen en/of psychiatrische problematiek. De meeste bewoners kunnen Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen veelal zelf uitvoeren, maar ze hebben wel begeleiding nodig om mee te kijken, te stimuleren en soms te helpen of over te nemen. De meeste bewoners kunnen zich goed zelf verplaatsen binnenshuis. Maar hebben soms wel toezicht en stimulatie nodig bij het verplaatsen buitenshuis. De bewoners zijn actieve individuen maar hechten ook waarde aan gezamenlijke activiteiten.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt