Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Beschermd wonen Druten - Kloosterlaan 12

Beschermd wonen Druten - Kloosterlaan 12

Adres

Kloosterlaan 12
6651 TL
Druten

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Kloosterlaan 12 is een IC-home. IC staat voor Intensive Care, ofwel intensieve zorg. Home staat voor een scheiding tussen het wonen en werken. De locatie biedt plaats aan max. 9 bewoners met een matig tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en/of psychische problematiek. Er is sprake van intensieve begeleiding. De nadruk ligt op de onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. En op het behouden en opbouwen van vaardigheden. Hierin kijken we precies wat elke bewoner nodig heeft.

De woning / het gebouw

Kloosterlaan 12 is een woning met twee verdiepingen. Op de begane grond is een grote woonkamer, keuken en bijkeuken. Daarnaast zijn er 2 slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping (die via een trap bereikt moet worden) zijn 6 slaapkamers, twee badkamers, een rustruimte en een kantoor voor begeleiders. De woning heeft aan de achterzijde een eigen tuin.

De omgeving

De woning ligt in een wijk in Druten. Hier wonen mensen met en zonder een beperking als buren naast elkaar. De wijk is ruim opgezet met veel (groen) voorzieningen, waaronder een zwembad, kinderboerderij, lunchcafé en een recreatieruimte. De dagbestedingslocaties en het Gezondheidscentrum, speciaal voor deze doelgroep, zijn ook gevestigd in de wijk. Het dorpscentrum van Druten is op loopafstand, waar zich een bushalte, winkels en restaurants bevinden.

Voor wie

Deze locatie is bedoeld voor mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en/of psychische problematiek. De problematiek van de doelgroep is complex. Dit kan leiden tot moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Er is sprake van een beperkt sociaal inzicht, een beperkt inlevingsvermogen en egocentrisch gedrag. Daarnaast is er eventuele bijkomende problematiek (hechtingsproblematiek, traumatisering of een lichamelijke beperking).

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt