Waar zitten wij

Locatie

Doelgroep

Zorgtype

Begeleid wonen Bedum - Fazant 1-3

Begeleid wonen Bedum - Fazant 1-3

Adres

Fazant 1-3
9781 XE
Bedum

Doelgroep

Zorgtype

Korte omschrijving

Fazant 1 tot en met 3 te Bedum zijn woningen waarbinnen 24-uurs begeleiding wordt geboden. Duidelijkheid, veiligheid en regelmaat zijn belangrijk op de woongroep, maar ook sfeer, humor en gezelligheid staan hoog in het vaandel. Er zijn een aantal gezamelijke groepsmomenten, waarbij de bewoners uitgenodigd worden aanwezig te zijn. Daarbij werken we met een vast dagritme en heeft iedere cliënt afzonderlijk een dagprogramma, aangepast op zijn of haar wensen en behoeften.

De woning / het gebouw

De woningen zijn ruim, licht en van alle gemakken voorzien. Er wonen cliënten met een verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben en eigen slaapkamer met de mogelijkheid voor een eigen televisieaansluiting. Er zijn badkamers die voor gezamenlijk gebruik zijn. De keukens en de woonkamers zijn gezellige en gemeenschappelijke ruimtes. De woonkamers zijn prikkelarm ingedeeld en rustig van kleur. Er is tevens een zonnig terras bij elke woning.

De omgeving

De woning ligt middenin de woonwijk Ter Laan. In de wijk wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren bij elkaar. De wijk is ruim opgezet met veel groenvoorzieningen, waaronder een kinderboerderij en veel wandelpaadjes. De woning ligt aan het begin van een doorgaande straat. Het centrum met een diversiteit aan winkels is op loopafstand, evenals de bibliotheek en de kapper. Een tandarts en arts zijn binnen de instelling aanwezig.

Voor wie

De woning is bedoeld voor kinderen en jong-volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking. Veel bewoners hebben ook gedragsproblemen. Het begeleiden richt zich hoofdzakelijk op het gedrag van de cliënten. Door de gedragsproblematiek die voortvloeit uit de combinatie van de verschillende beperkingen komt er zowel verbale als non-verbale agressie voor. Belangrijk op Fazant is, naast aandacht voor de persoon zelf, zijn of haar ontwikkeling, duidelijkheid, voorspelbaarheid, structuur, geborge

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u verder zoeken bij u in de regio? Keer dan terug naar het overzicht.

Terug naar resultatenoverzicht

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER

 

Ook bij jou in de buurt