Informatie over het coronavirus

Binnen ‘s Heeren Loo hebben we een landelijk coronateam die alle ontwikkelingen in de gaten houdt en de regio’s adviseert. Daarnaast heeft elke regio een corona kernteam die in de regio alle ontwikkelingen volgt en zorgen voor het juiste gebruik van alle maatregelingen. Zij voorzien in informatie en ondersteunen bij vragen rondom corona.

Op deze pagina vind je als cliënt, familie of verwant veel informatie over corona, zoals vragen over beleid of informatievoorziening, maar ook maatregelen en instructies via picto’s. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de persoonlijk begeleider of de locatie van uw verwant. Op veel algemene vragen over het coronavirus kan je de antwoorden vinden op de website van het RIVM.
Dashboard coronamaatregelen

Stap voor stap bouwen we de maatregelen af. Bekijk wat er allemaal mogelijk is in jouw regio.

Lees meer

Informatie voor cliënten

 • Er komt veel informatie op je af over het coronavirus. 

  Soms is de informatie moeilijk te begrijpen. Of niet duidelijk. 

  In dit bestand wordt heel duidelijk uitgelegd wat het coronavirus is. 

  Ook staan er belangrijke tips in: informatie over corona in begrijpelijke taal.

 • Er komt veel informatie op je af over het coronavirus. 

  Soms is de informatie moeilijk te begrijpen of is het een lang verhaal. 

  Wil je snel weten wat het virus is, hoe je het kan krijgen en wat het virus niet kan? 

  Klik dan hier voor een handig overzicht.

 • De overheid heeft speciale corona huisregels gemaakt.

  Om grote verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  Om zo te zorgen dat niet heel veel mensen ziek worden.

  Aan deze regels moeten we ons allemaal houden.

 • Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben we tijdelijke coronahuisregels opgesteld.

  Deze regels zijn er niet voor straf.

  Deze regels zijn er zodat iedereen veilig en gezond blijft.

  Als het coronavirus weg is, stoppen deze huisregels. 

  Bekijk de regels en maatregelen.

 • Op de website corona.steffie.nl legt uitleghulp Steffie

  moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit.

  De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. 

  De website is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid.

 • Ben je ziek? 
  Dan zien de mensen die voor jou zorgen er anders uit. 

  De arts of medewerker ziet er nu anders uit.
  Je hoeft niet bang te zijn.
  Dit draagt zij of hij om zich te beschermen
  tegen een besmetting.

  Klik hier voor een plaatje.

 • Het is erg belangrijk om je handen goed te wassen. 

  Bekijk hier hoe je dat goed kan doen

 • Stap voor stap bouwen we de coronamaatregelen af. In het dashboard coronamaatregelen zie je wat er allemaal mogelijk is in jouw regio.

 • Je mag bezoek ontvangen.

  Samen met je begeleider overleg je wat mogelijk is.

 • Door het coronavirus is jouw dagbesteding misschien veranderd.

  Jouw dagbesteding is nu misschien op een andere plek of je doet andere dingen.

  De afspraken om jou en anderen te beschermen tegen het virus gaan nog steeds door.

  Daarom kan het zo zijn dat jouw dagbesteding voor langere tijd anders blijft.

  Heb je vragen? Praat dan met je begeleider.

 • In het dashboard coronamaatregelen zie je wat er mogelijk is in jouw regio.

 • Bang zijn is een normaal gevoel. Dat zijn we allemaal weleens. Zeker in deze tijd kan het een grote rol spelen. In het werkboekje ‘bang zijn voor het coronavirus’ staan verhalen over bang zijn, zorgen en angst. En instructies hoe je om kunt gaan met deze gevoelens. Bekijk het boekje hier.

  Deze Nederlandse versie van het boekje is een vertaling van de originele boekjes die in het Engels zijn geschreven. Het boekje is uitgegeven door de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB; Tranzo, Tilburg University) met toestemming van de auteurs van het originele boekje aan de Universiteit van Glasgow.

 • Ja, je mag zelf weten of je het vaccin neemt of niet. Praat erover met je familie, vrienden of begeleider. Het vaccin is voor niemand verplicht.

 • De regels voor vaccins zijn in Nederland erg streng. Voordat een vaccin gebruikt mag worden moet het goed zijn getest en veilig zijn.

 • Er zijn verschillende coronavaccins. Zodra we weten met welk vaccin jij gevaccineerd kan worden, vragen we je om toestemming voor deze vaccinatie. We doen dit door middel van een toestemmingsformulier. Ook is het mogelijk mondeling toestemming te geven.

 • Meer informatie over vaccinatie vind je op steffie.nl en in de praatplaat. Ook kun je kijken op coronavaccinatie.nl.

Informatie voor familie en verwanten

 • Stap voor stap bouwen we de coronamaatregelen af. In het dashboard coronamaatregelen zie je wat er allemaal mogelijk is in de regio van je verwant.

 • De dagbestedingen zijn onder bepaalde voorwaarden open. 

  Samen kijken we op welke manier dit kan.

 • Voor iedereen is het ontvangen van bezoek mogelijk. Overleg met de begeleider welke afspraken we met elkaar maken.

  In het dashboard coronamaatregelen zie je wat er op dit moment mogelijk is in jouw regio.

 • De groepsbegeleiding belt de huisarts of de medische dienst. De huisarts of de medische dienst overleggen zo nodig met de GGD. De GGD bepaalt of er voldoende aanleiding is om te gaan testen. Tevens wordt dan bepaald of er bescherming nodig is bij de dagelijkse zorg. De cliënt verblijft dan zo veel mogelijk op zijn eigen kamer. Bij een medewerker verloopt dit proces via de eigen huisarts.

 • Voor iedereen geldt: was regelmatig de handen met zeep. Hoe? Bekijk de video.

 • Er komt veel informatie op ons af over het coronavirus. Soms is de informatie moeilijk te begrijpen. Of niet duidelijk. 

  In dit bestand wordt heel duidelijk uitgelegd wat het coronavirus is.

  Ook staan er belangrijke tips in: informatie over corona in begrijpelijke taal.

 • Er komt veel informatie op ons af over het coronavirus. Soms is de informatie moeilijk te begrijpen of is het een lang verhaal. 
  Wil je je verwant eenvoudig uitleggen wat het virus is, hoe je het kan krijgen en wat het virus niet kan?

  Kijk dan hier voor een handig overzicht.

 • Op de website corona.steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. De website is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid.

 • Hoe leg je aan (jonge) kinderen of verwanten met een verstandelijke beperking uit wat het coronavirus nou precies is? Het kinderboekje 'De Corona's op gezinsvakantie' vertelt het verhaal van de familie Corona. En legt op een simpele manier uit hoe het virus zich verspreidt en wat je kan doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

 • Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is iedereen de komende tijd aan huis gebonden. Ook cliënten van ’s Heeren Loo en andere zorgorganisaties. Daarom verzamelen we tips voor een leuke, leerzame en gezellige dag. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 • Door de corona-crisis zit een groot deel van de kinderen thuis en ook de meeste ouders werken nu vanuit huis. Ook in de regio Nijmegen. Dit kan tot extra spanning of onrust in het gezin leiden of extra vragen oproepen. Om te voorkomen dat gezinnen op allerlei verschillende sites op zoek moeten gaan naar informatie en antwoord op vragen die ze mogelijk hebben, is er op initiatief van Sterker sociaal werk (en met medewerking van o.a. ’s Heeren Loo) een speciale Corona-website gestart: gezinencorona.nl/regio-nijmegen

 • Bang zijn is een normaal gevoel. Dat zijn we allemaal weleens. Zeker in deze tijd kan het een grote rol spelen. In het werkboekje ‘bang zijn voor het coronavirus’ staan verhalen over bang zijn, zorgen en angst. En instructies hoe je om kunt gaan met deze gevoelens. Bekijk het boekje hier.

  Deze Nederlandse versie van het boekje is een vertaling van de originele boekjes die in het Engels zijn geschreven. Het boekje is uitgegeven door de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB; Tranzo, Tilburg University) met toestemming van de auteurs van het originele boekje aan de Universiteit van Glasgow.

 • Van het coronavirus kan je verwant ziek worden. Sommige mensen worden ernstig ziek. Dat geldt vooral voor mensen ouder dan 60 jaar en voor mensen die al een ziekte hebben. Mensen kunnen er ook aan overlijden. De vaccinatie beschermt je verwant tegen het coronavirus.

 • Het vaccin tegen corona is heel goed getest, zoals dat gebeurt bij alle medicijnen en vaccinaties. Het vaccin wordt ook de komende jaren nog gevolgd, zodat zeker is dat het veilig is en goed werkt.

 • Er zijn verschillende coronavaccins. Zodra we weten met welk vaccin je verwant gevaccineerd kan worden, vragen we jou om toestemming voor deze vaccinatie. We doen dit door middel van een toestemmingsformulier. Ook is het mogelijk mondeling toestemming te geven.

 • Meer informatie over vaccinatie vind je op coronavaccinatie.nl. Kijk voor eenvoudige uitleg over vaccinatie op steffie.nl en of bekijk de praatplaat.

Nieuws

Terug naar boven