Dagbesteding, werken en leren in Monster
Voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking

Zoek jij een leuke werkplek/dagbesteding waar je lekker buiten je handen uit de mouwen kunt steken? Bij het groenonderhoud, de (moes)tuin, als lid van een klussenteam of op een milieupark? Kom dan eens kijken bij woonzorgpark Het Westerhonk in Monster. Samen met andere mensen met een lichte verstandelijke beperking ga je aan de slag en leer je nieuwe dingen. Je kunt kiezen wat je het liefst wilt doen.

Wil je meer weten of een keer komen kijken? Neem dan contact op met Klantcontact Monster via 088 - 036 40 30. Of vul het formulier onderaan deze pagina in. Wij helpen je graag!

Dagbesteding Monster Werken Terrein en Groen

Lekker werken in het groen bij dagbesteding Terrein & Groen

Zijn groene vingers, werken in de buitenlucht en soms een leuke klus bij de buren, het helemaal voor jou? En wil jij veel leren over de natuur, het hoveniersvak en samenwerken met een groep? Kom dan werken bij Terrein & Groen. Samen zorg je ervoor dat het park Het Westerhonk er mooi bijligt.

Je begint om half negen en kijkt op het rooster wat je gaat doen en met wie. Daarna ga je aan de slag. De ene dag ga je schoffelen, wieden en grasmaaien op het park. De andere dag ga je naar een woning om de tuin te onderhouden of een schutting te plaatsen. Er zijn ook klussen buiten Het Westerhonk, zoals onderhoud en grasmaaien bij ’t Fort 1881 of een hek plaatsen bij woningen in de wijk.

Terrein Groen cliënt Remy Dagbesteding Monster

Remy vertelt over Terrein & Groen

“Ik ben 28 jaar en werk al acht jaar met veel plezier bij Terrein & Groen. Ik doe daar allerlei taken in het groen, zoals grasmaaien, bosmaaien, schoffelen en tuintjes schoonmaken. Mijn werkdag begint om acht uur. Tijdens de koffie bespreken we wat we gaan doen en wie met wie meegaat. Om half negen pakken we de spullen die we nodig hebben en gaan we aan het werk. Tijdens de pauzes bespreek ik met de begeleiding wat ik al gedaan heb en wat ik ga doen. Om half vier ruimen we alles weer netjes op en om vier uur zit mijn werkdag erop.”

Kom je groente kweken bij Belevingstuin de Bosroos?

Vind jij het leuk om in een (moes)tuin te werken, ben je creatief en hou je ervan om klanten te helpen? Dan is werken bij dagbesteding de Bosroos iets voor jou!

Samen met je collega’s houd je de moestuin netjes door te wieden en te schoffelen. Je helpt mee met het zaaien en oogsten van groente en fruit. Die verse groenten verkopen we aan klanten. Vaak komen mensen langs om de natuur te beleven. ‘s Winters werk je ook veel binnen. Dan maak je bijvoorbeeld vogelhuisjes of kerststukjes, die we in onze verkoopkar verkopen. Elk jaar staan we op de kerstmarkt met onze zelfgemaakte spullen. Gezellig!

Jermain vertelt over de Bosroos

“Ik ben een vrolijke man van 26 jaar en woon op Het Westerhonk. Mijn hobby's zijn voetbal, voetbal kijken en FIFA spelen op de Playstation. Ik werk bij de Bosroos. Ik ga daar op de fiets naar toe. Er is van alles te beleven op de Bosroos en elk seizoen heeft zijn eigen werkzaamheden. In de herfst veeg ik bladeren, ruim de moestuin op, spit de grond om en haal onkruid weg. Ook help ik met het maken van vogelhuisjes en plantenbakjes. Het leukste vind ik het om een praatje te maken met de klanten, om mee te helpen in de tuin of mooie dingen van hout te maken. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de Bosroos!”

Geef jij afval een tweede kans bij dagbesteding Eco-Street?

Houd jij van afwisselend werk en vind je het belangrijk om de wereld mooi te houden? En ben je ook een beetje handig? Kom dan werken bij dagbesteding de Eco-Street!

Samen met je collega’s sorteer je het afval en zorgt dat het in de juiste containers komt. Bijvoorbeeld in die voor hout, kunststoffen, papier of groenafval. Alle grote spullen maak je klein. Papier en karton wordt geperst en verpak je in balen. Bij oude apparaten kijk je of je ze kunt maken. Zo niet, dan worden ze gerecycled. Dat geldt ook voor fietsen. Je plakt een band, geeft een kleine onderhoudsbeurt of knapt hem op. Bij het Eco-Street serviceteam doe je klusjes. Bijvoorbeeld verkeersborden schoonmaken, bankjes en tafels schuren of een stuk straat schoonspuiten.

Brian vertelt over Eco-Street

“Ik ben 25 jaar en woon op een buitenlocatie van Het Westerhonk in Monster. Ik houd van muziek en geschiedenis en werk op de Eco-Street. Ik begin mijn werkdag met een rondje op de bakfiets over het woonzorgpark om te zien of er nog rotzooi ligt om op te ruimen. Op de Eco-Street neem ik het papierpersen voor mijn rekening. Soms zijn er klusjes, zoals een fiets repareren. Het leukst vind ik het om jongens te helpen en ze uit te leggen hoe iets op 'de hoop' werkt en hoe ze iets moeten doen. Met de dingen die ik hier leer en de cursussen hoop ik straks door te groeien naar een andere baan.”

Voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking

Deze werkplekken/dagbesteding zijn voor cliënten die op Het Westerhonk of een van onze buitenlocaties wonen, maar ook voor externe cliënten. Dit zijn cliënten die bij een andere zorgaanbieder, een verwant of zelfstandig wonen.

Hoe begeleiden we jou?

Welke werkplek je ook kiest, er is altijd een begeleider in de buurt. Deze begeleider legt je dingen uit of doet ze voor. Ook kun je bij hem of haar kun je terecht met vragen. We kijken naar wat je al kan. En samen met jou en je en ouders maken we een plan voor wat je wilt leren. Als je op de ene werkplek bent uitgeleerd, kun je doorstromen naar een andere werkplek. En als je daaraan toe bent, bereiden we je voor op werk bij een gewoon bedrijf. 

Ook kun je trainingsprogramma’s volgen en certificaten halen. Zo leer je om je werk goed en veilig uit te voeren. Van jou verwachten we dat je op tijd komt, goed meewerkt en er een mooie werkdag van maakt.

Heb je interesse?

Heb je een lichte verstandelijke beperking en is een van deze werkplekken iets voor jou? Wil je meer weten of een keer komen kijken? Neem dan contact op met Klantcontact Monster via 088 - 036 40 30 of vul onderstaand formulier in. Wij helpen je graag!

Meerdere keuzes mogelijk

Neem een kijkje

Terug naar boven