Expertise en behandelingen

Je wilt de best mogelijke zorg krijgen. Samen met onze 1000 specialisten zoeken wij steeds naar wat jou verder helpt. Professionals kunnen met hun vragen ook bij ons terecht.

Bekijk webinar over hechting

In dit webinar vertellen experts je waarom hechting zo belangrijk is, hoe de hechtingsontwikkeling verloopt en wat je zelf kunt doen om dit te stimuleren.

Beperkingen

Zoek je informatie over een beperkingen? Wij hebben ruime kennis over allerlei onderwerpen.

Lees verder
Ingrid krijgt therapie

Begeleidingsmethoden

Wat heeft je kind of familielid nodig? Hoe kunnen we hem of haar het beste verder helpen?

Lees verder
Gezondheid bij 's Heeren Loo

Poliklinische diensten

Heb je behoefte aan een specialist voor onderzoek en behandeling? Dan kun je terecht in een van onze poliklinieken.

Lees verder

Hulp bij psychische problemen

Iedereen kan bij ons terecht met psychische aandoeningen. Zowel voor basis-GGZ als specialistische GGZ.

Lees verder

Gedragsproblemen jeugd

Ben jij vaak boos, agressief of verdrietig? Dat is niet fijn. Gelukkig kunnen we je meestal goed behandelen.

Lees verder

Thema's

De zorg raakt veel levensthema's, zoals cultuurverschillen, seksualiteit of het einde van het leven.

Lees verder

Expertisecentrum EMB

Het expertisecentrum EMB verzamelt, onderzoekt en verspreidt kennis en expertise over de ondersteuning aan mensen met EMB.

Lees verder

Expertisecentrum genetische syndromen

Een genetisch syndroom maakt de zorgvraag vaak extra ingewikkeld. Daarom heeft ’s Heeren Loo het expertisecentrum genetische syndromen opgericht.

Lees verder

Wetenschappelijk onderzoek

We maken actief werk van (wetenschappelijk) onderzoek en dagen medewerkers uit om zich te ontwikkelen en kennis te delen.

Lees verder

Gratis vraagbaak voor ouders, verwanten en professionals

Heb jij een kind of familielid met een (lichte) verstandelijke beperking? Of heb je als huisarts, medisch specialist of gemeenteambtenaar te maken met mensen met een (lichte) verstandelijke beperking? Voor specialistische kennis en informatie kun je terecht bij onze gratis vraagbaak. Of je nu kleine of grote vragen hebt. Van een enkele behandelinterventie tot kennisontwikkeling op organisatieniveau. Van een gratis consult tot een spreekuur op uw locatie. Bel onze gratis hulplijn: 0800 – 3 555 555 (tussen 08.00 en 18.00 uur)*

*Ben je een arts of een medisch specialist? Dan kan de telefonist je direct doorverbinden met een arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG).

Behandeling bij andere organisaties voor complexe zorg

Ieder mens met een verstandelijke beperking heeft recht op goede en verantwoorde zorg in een omgeving die hij of zij zelf kiest. Daarom stellen we onze kennis over behandeling bijvoorbeeld beschikbaar aan zorgboerderijen, gezinshuizen, wooninitiatieven en andere vormen van zorg. Zo dragen we bij aan goede en professionele zorg, zo dicht mogelijk bij de woon- en werkplek.

Samen kennis delen en ontwikkelen

Hoe zorgen we voor de beste behandeling van mensen met een verstandelijke beperking en complexe zorgvragen? Dat doen we door kennis te ontwikkelen, te verzamelen en te delen; binnen ’s Heeren Loo zelf, maar ook daarbuiten. Daarom werken we met veel organisaties samen om kennis te delen en te ontwikkelen. Soms geven we trainingen op teamniveau. Soms slaan we met anderen organisaties de handen ineen om samen nieuwe kennis te ontwikkelen.

Specialisten van expertisecentrum Advisium delen en toetsen hun kennis onderling en met cliëntbegeleiders. Zij zijn ze altijd op zoek naar nieuwe behandelmogelijkheden. Voor cliënten met een speciale zorgvraag legden we de beste behandelwijzen vast in zorgprogramma’s. Zo zijn er programma’s voor:

  • mensen met een (zeer) ernstig meervoudige beperking (EMB)
  • mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH)
  • intensieve begeleiding vanwege moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG)
  • volwassenen met een lichte verstandelijke beperking (LVB18+)
  • ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking (Ouderen)
  • cliënten met een verstandelijke beperking tot 23 jaar (Kind & Jeugd)

Door de aandacht voor ontwikkeling kunnen cliënten altijd rekenen op de beste zorg.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over onze expertise en behandelingen? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven