CompetentieGericht Werken | 's Heeren Loo
Vacatures 11 nieuw

CompetentieGericht Werken (CGW)

Wil jouw kind of familielid meer dingen zelfstandig doen en zich verder ontwikkelen? Dan is CompetentieGericht Werken misschien een goede methode. Hierbij ligt de nadruk op wat iemand kan: de aanleg en talenten. Deze methode is vooral geschikt voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en voor mensen van 18 jaar en ouder met een verstandelijke beperking.

Wat is Competentie Gericht Werken?

Eerst kijken we naar wat jouw kind of familielid al kan. Daarna naar wat hij/zij nog kan leren. Daarbij sluiten we aan bij wat hij al goed kan. Het gaat vooral om vaardigheden in het dagelijks leven. Vaardigheden als ‘dagelijks tandenpoetsen' en ‘je netjes kleden'.

Natuurlijk houden we rekening met persoonlijkheid van je kind of familielid en met de invloed van zijn of haar omgeving. We bekijken daarom per persoon wat hij zelf kan en waarin we ondersteuning moeten bieden. We prijzen haar wat iemand al kan en stimuleren hem of haar om nieuwe vaardigheden uit te proberen. Zo groeit het zelfvertrouwen van je kind of familielid en de wil om nieuwe vaardigheden te leren.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over CompetentieGericht Werken. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven