Orthopedische schoenen en hulpmiddelen | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw

Orthopedie, maatwerk voor mensen

Een beperking kan ervoor zorgen dat het lopen en bewegen moeilijk gaat of zelfs pijnlijk is. De orthopedie van ’s Heeren Loo heeft meer dan vijftig jaar ervaring met het aanmeten van orthopedische schoenen, orthopedische hulpmiddelen en elastische kousen. We meten deze op maat aan. Samen zoeken we naar de beste oplossing die zorgt voor beter en vrijer bewegen.

Orthopedisch Schoenmakerij

Heeft je kind of je cliënt problemen met de voeten of met het lopen? Dan kan het helpen te kiezen voor een individuele aanpassing aan de schoen, een steunzool of een orthopedische schoen. De arts of specialist schrijft de orthopedische schoenen voor. Tijdens een eerste afspraak nemen we de maat en noteren we de gegevens. Daarna maken we de orthopedische oplossing op maat. Het kan ook gaan om hak/zool-verhogingen en overige aanpassingen aan confectieschoenen.

Tevredenheidsonderzoek

'U waardeert ons gemiddeld met een 9 ’Bron: Tevredenheidsonderzoek onder klanten in 2018.

Klanttevredenheidsonderzoek Orthopedie, afdeling Schoenmakerij.

 • Ermelo
  Nieuwekamp 5
  3853 HP Ermelo

  Noordwijk

  Wintertuinlaan 4
  2201 ZS Noordwijk

  Wekerom

  Apeldoornsestraat 60
  6733 SC Wekerom

 • Als u klachten of opmerkingen heeft, dan kunt u hiermee bij ons terecht. Wij streven ernaar binnen 10 werkdagen tot een goede oplossing te komen.

  Mocht het zo zijn dat u niet tevreden bent over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u terecht bij het management van ‘s Heeren Loo. Als hierna nog geen overeenstemming is bereikt, bestaat de mogelijkheid om de klacht voor te leggen aan de klachtencommissie van ‘s Heeren Loo.

  Meer weten?

  Centrale Klachtencommissie Cliënten
  t.a.v. de ambtelijk secretaris
  Postbus 647
  3800 AP Amersfoort
  E: klacht.ckc@sheerenloo.nl

  Het kan voorkomen dat u niet geheel tevreden bent. U moet dan proberen om in onderling overleg met de leverancier van het hulpmiddel tot een goede oplossing te komen, eventueel met hulp van een door de Klachtencommissie Orthopedische en Medische Hulpmiddelen aangewezen onafhankelijke bemiddelaar. 

  Mocht het toch niet lukken de klacht op te lossen, dan kan u een klacht indienen bij deze onafhankelijke klachtencommissie. Voor nadere informatie kunt u een e-mail sturen naar klachten@nvos-orthobanda.nl.

Elastische kousen

Therapeutische elastische kousen zijn een oplossing bij problemen met de bloedsomloop. Zoals spataderen, lymfoedeem en verminderde bloedcirculatie. Voor een goed resultaat zijn de juiste maten en drukklasse heel belangrijk. Onze bandagisten meten daarom bij elke nieuwe verstrekking de armen of benen op. We adviseren ook over het aan- en uittrekken van de steunkousen. Onze bandagisten houden spreekuur op diverse locaties en komen op indicatie aan huis.

 • Heeft u een medische indicatie, dan worden de kousen vanuit de basisverzekering vergoed. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u recht op maximaal twee paar kousen per jaar. De rekening van de kousen wordt door uw leverancier rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar verstuurd. Houdt u hierbij wel rekening met uw eigen risico/bijdrage. Lees daarom eerst de polisvoorwaarden goed door of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Ook kousenaantrekhulpen worden soms geheel of gedeeltekijk door uw zorgverzekeraar vergoed.

  • Wij geven een garantie van 3 maanden na aflevering op gebreken van de kousen.
  • Op de pasvorm van de kousen wordt een garantie van 1 maand gegeven na aflevering.
  • De garantie geldt alleen als er sprake is van normaal gebruik ( zie ook aanwijzing fabrikant)
  • Er wordt geen garantie gegeven wanneer het gebrek veroorzaakt is door normale slijtage, medische verandering of onzorgvuldig gebruik.
 • Ermelo:
  Woonzorgpark Ermelo
  Nieuwenkamp 1
  3853KD Ermelo

  Praktijk Hokkeling & Huibers
  Badhuisweg 6
  3851 PN Ermelo

  Elspeet:

  Oranjehof
  Staverdenseweg 34
  8075 AR Elspeet

  Putten:
  Medisch Centrum, ingang Icare
  Engweg 8
  3881 AL Putten

  Nijkerk:
  Gezondheidscentrum Corlaer
  Henri Nouwenstraat 18
  3863 HV Nijkerk

  Lelystad:
  In overleg aan huis.

 • Wat kunt u doen als u een klacht heeft:

  • Indien er gebreken zijn aan uw kousen kunt u met ons contact opnemen. (088 - 037 20 30)
  • Er wordt een afspraak gemaakt voor een kousen- en maatcontrole.
  • U brengt de kousen gewassen mee naar onze meetlocatie en indien mogelijk 1 paar kousen aan doen.
  • Retourzending van uw kousen naar de fabrikant kan enige weken in beslag nemen.
  • Wij streven ernaar binnen twee weken tot een goede oplossing te komen.
  • Bent u niet tevreden over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u terecht bij het management van 's Heeren Loo.
  • Als hierna nog geen overeenstemming is bereikt, bestaat de mogelijkheid om de klacht voor te leggen aan de klachtenkommissie van NVCZ.

  Meer weten?

  Centrale Klachtencommissie Cliënten
  t.a.v. de ambtelijk secretaris
  Postbus 647
  3800 AP Amersfoort
  E: klacht.ckc@sheerenloo.nl

Instrumentmakerij

Orthopedische hulpmiddelen kunnen om allerlei redenen nodig zijn. Zoals bij gewrichtsklachten, problemen met de lichaamshouding of problemen met het bewegen. Wij maken het hulpmiddel dat nodig is om weer beter te kunnen bewegen. We maken enkel-, voet-, knie- en polsbraces, korsetten als protheses. Deze zijn verkrijgbaar als confectie-hulpmiddel of als maatwerk. Is er maatwerk nodig, dan maken we het hulpmiddel handmatig in de werkplaats van ons orthopedisch bedrijf.

Verwijzing van arts of specialist

's Heeren Loo orthopedie is een gecertificeerd bedrijf (SEMH). We zijn gevestigd in Ermelo, maar hebben locaties in de provincies Gelderland, Flevoland en Utrecht. Je kunt bij hen terecht na verwijzing door huisarts of een specialist, zoals een revalidatiearts, een orthopedisch chirurg of reumatoloog. Bij een herhalingsafspraak is een doorverwijzing niet nodig (als u bij dezelfde leverancier uw herhalingshulpmiddel aanvraagt).

Meer informatie

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met het secretariaat van 's Heeren Loo Orthopedie via telefoon of mail. Bel 088 - 037 20 30 of mail naar orthopedie.mne@sheerenloo.nl. We zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.30 uur. Op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Instrumentmakerij/Therapeutische Elastische Kousen
Nieuwekamp 1
38536 HP Ermelo
088-0372030/088-0372031

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 8.00-12.00 en 12.30-16.30

Orthopedisch Schoenmakerij
Nieuwekamp 5
3853 HP Ermelo
088-0372032

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 8.00-12.00 en 12.30-16.30, vrijdag 8.00-14.30

Ook in 2019 hebben we contracten met alle zorgverzekeraars.
De eigen bijdrage voor (semi-) orthopedische schoenen is in 2019 €131,-, onder de 16 jaar €65,50

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over 's Heeren Loo. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven