Vacatures 12 nieuw

Met LVB-jongeren praten over hun beperking: Beautiful Me!

Werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB)? Deze jongeren worden nogal eens overschat in de maatschappij. Daarnaast overschatten ze zichzelf. Want voor sommigen is de wereld ingewikkeld en moeilijk te overzien. Om hen daarbij te helpen, maakten we samen met Accent Praktijkonderwijs het werkpakket 'Beautiful Me!'. Dit pakket geeft je houvast in het gesprek met LVB-jongeren. Of je nu leerkracht, hulpverlener, werkgever of ouder/verzorger bent.

Zelfstandig en probleemloos functioneren

Ondersteuning, erkenning, inzicht in en begrip zijn voor deze jongeren heel belangrijk. Er is echter weinig materiaal om hen en hun omgeving te helpen of te begeleiden. De korte filmpjes en bijbehorende werkbladen van Beautiful Me! geven je inzicht in de dagelijkse moeilijkheden van de LVB-jongeren. Ook geven ze een beeld van deze mooie mensen. Mensen die met veel inspanning en moeite proberen zo zelfstandig en met zo min mogelijk problemen te functioneren. En dat valt niet mee in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt.

Door het maken van deze korte filmpjes met bijbehorende instructiebladen hoopt Beautiful Me! inzicht te geven in de moeilijkheden die deze jongeren dagelijks ondervinden. Maar ook hoopt Beautiful Me! een beeld te geven van deze mooie mensen die met veel inspanning en moeite proberen zo zelfstandig en probleemloos mogelijk te functioneren in onze maatschappij.

Beautiful Me! film

's Heeren Loo gebruikt cookies voor video's

Om de video te bekijken dient u cookies te accepteren.

Zeven filmpjes en instructiebladen

Het werkpakket bestaat uit zeven korte filmpjes en instructiebladen. De filmpjes zijn neutraal, zonder oordeel en herkenbaar. Dit zijn de thema’s:

  • Praktijkonderwijs
  • Vrienden
  • Pesten
  • Seks en relaties
  • Hulp vragen
  • Toekomst
  • Verslaving & middelengebruik

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over Beautiful Me!. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, chat, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven