Beperkingen, stoornissen en aandoeningen
Voor wie zijn wij er

Zoek je informatie over een beperking, stoornis of een aandoening? Hier vind je informatie. Wij hebben jarenlange ervaring en expertise, landelijke dekking en veel cliënten met diverse beperkingen en syndromen. Hierdoor hebben wij ruime kennis over allerlei onderwerpen.

22q11.2 deletiesyndroom

Het 22q11.2 deletiesyndroom (22q11.2DS) is een genetische aandoening. Er ontbreekt dan een stukje genetisch materiaal op chromosoom 22 in elke lichaam...

Lees verder
Cliënt en begeleider, trots op zelfstandigheid

Autisme

Bij mensen met autisme werken de hersenen op een andere manier. Met autisme zie je de wereld meer in losse delen wat het moeilijk maakt te begrijpen w...

Lees verder

Chronische neurologische en neuromusculaire aandoeningen

Met sommige veranderingen kun je goed omgaan en met andere minder goed. We helpen jou en je familie graag bij het (her)inrichten van je leven.

Lees verder

Doofblindheid

Hans is doof en blind. Hij krijgt begeleiding, afgestemd op zijn dubbele zintuiglijke beperking. Dat is belangrijk voor Hans.

Lees verder

Doofheid met complexe problematiek

Dit is Martijn. Hij is doof en vindt het moeilijk om zijn dag goed in te vullen. Ook heeft hij weinig vrienden, We helpen hem hier iets aan te doen.

Lees verder

EMB: ernstig meervoudig beperkt

Johan is ernstig meervoudig beperkt, kan niet praten en begrijpt veel woorden niet. Hij communiceert via geluiden, houding, spierspanning en mimiek.

Lees verder

Fragiele X syndroom

Het Fragiele X syndroom (FXS) is een van de meest voorkomende erfelijke oorzaak van een verstandelijke beperking.

Lees verder

LVB: licht verstandelijke beperking

Chantal woont zelfstandig in een appartement. Ze kan terugvallen op meerdere mensen. Dat geeft haar een veilig gevoel.

Lees verder

MVG: moeilijk verstaanbaar gedrag

Vroeger beet en sloeg Sjon mensen. Zelfs zijn moeder was bang voor hem. Dankzij een andere behandelmethode gaat het nu veel beter.

Lees verder
NAH niet aangeboren hersenletsel hersenz behandeling

NAH: niet-aangeboren hersenletsel

Peter moest weer weer leren praten, lopen en bewegen. Sinds kort woont hij weer thuis bij zijn vrouw en kinderen.

Lees verder

Prader Willi Syndroom

Debbie heeft o.a. een onverzadigbare eetlust. zij volgt het Happy Weight Stippenplan. Dat gaat goed, ze is al afgevallen.

Lees verder

Smith-Magenis syndroom

Thijs heeft een ontwikkelingsachterstand. Is later gaan lopen. Heeft moeite met zijn motoriek en zijn spraak- en taalontwikkeling verloopt trager.

Lees verder
Syndroom van Down

Syndroom van Down

Jannie houdt van gezelligheid en humor en woont samen met anderen in een woning in de wijk. Met ondersteuning van familie en begeleiders lukt dat prim...

Lees verder

Tubereuze Sclerose Complex

Tubereuze Sclerose Complex (TSC) is een erfelijke ziekte waarbij op diverse plekken in het lichaam goedaardige tumoren ontstaan

Lees verder

Ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening waarbij delen van de hersenen langzaam worden aangetast. Dit komt door een afwijking in het DNA.

Lees verder

Contact

Kunnen we je helpen?

Zoek je informatie over een beperking, stoornis of een aandoening? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op