Voor elkaar
Platform voor verwanten

Soms kan het best zwaar zijn om een familielid met een beperking te hebben. Je kunt hier misschien ook niet altijd met iedereen over praten. Dan kan het fijn zijn om met een andere ouder, broer of zus te praten. Iemand die vergelijkbare dingen meemaakt en écht begrijpt waar je het over hebt.

Wil jij graag eens praten met iemand die hetzelfde meemaakt als jij? Wij koppelen familieleden van mensen met een beperking aan elkaar. 

Voor elkaar

Ervaringen delen met iemand die je begrijpt kan fijn zijn. Iemand met wie je je zorgen kunt delen of met wie je kunt praten over moeilijke momenten. Maar ook iemand aan wie je kunt vertellen hoe trots je soms bent. Iets voor jou? Meld je dan aan.

Meld je aan

Veelgestelde vragen

  • Nee, dat is niet nodig. Het maakt niet uit of jouw verwant bij 's Heeren Loo woont, bij een andere zorgorganisatie, zelfstandig of bij jou thuis. 

  • Als we iemand hebben gevonden, sturen we jullie een mail. Jullie kunnen dan zelf bepalen hoe je contact wilt en hoe vaak. ’s Heeren Loo helpt alleen iemand te vinden. Daarna is het aan jou.

    Het kan even duren voor we iemand vinden die bij je past. We houden je natuurlijk op de hoogte.

  • Soms is het contact eenmalig, maar het is ook mogelijk om langere tijd contact met elkaar te hebben. Dit kan door een persoonlijk gesprek, per mail of telefonisch. Dat is helemaal aan jou/jullie.

  • Je persoonlijke gegevens worden niet met derden gedeeld. Je krijgt een bevestiging van je aanmelding per mail. Als we iemand hebben gevonden, sturen we jullie een mail.

  • Ervaringen delen met iemand die het wel begrijpt kan fijn zijn. Iemand met wie je je zorgen kunt delen of met wie je kunt praten over moeilijke momenten. Maar ook iemand aan wie je kunt vertellen hoe trots je soms bent. Een maatje met wie je de mooie momenten kunt delen. Zo iemand vinden is niet altijd makkelijk. Daarom helpt ’s Heeren Loo je daarbij. 

    Wij koppelen familieleden van mensen met een beperking aan elkaar. Vaders, moeders, broers en zussen. En ook andere familieleden of naasten.

  • Wil je eerst nog wat meer weten of heb je een vraag? Mail dan naar familie@sheerenloo.nl. We helpen je graag verder.

Ervaringsverhalen van verwanten

Wat betekent het om een zoon of dochter te hebben met een beperking? En hoe is de relatie met je broer of zus als hij of zij een beperking heeft? Wat voor impact heeft dit op het gezin en hoe ga je om met de balans tussen loslaten en vasthouden? 

In de serie #bijdevoordeur lees je de openhartige verhalen van ouders en verwanten. Hun ervaringen over hoe het nu echt is. Waarin ze vertellen over mooie momenten, de tegenslagen, maar ook over groeien en loslaten.

Lees de verhalen

Denk je met ons mee?

We willen familieleden van mensen met een beperking meer aan elkaar koppelen. Ook willen we meer informatie en ervaringen met familieleden en andere naasten delen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, willen we je vragen om een korte vragenlijst in te vullen. 

Het invullen is anoniem en duurt ongeveer 2 minuten.

Podcast Verhalen met een beperking

In deze podcast praten we met ouders en verwanten van cliënten. Hoe is het voor hen om een zoon, dochter, broer of zus te hebben met een beperking? Het zijn bijzondere ervaringsverhalen over mooie momenten, maar ook over de uitdagingen en tegenslagen. We hopen dat je steun hebt aan deze verhalen.

Luister de podcast

Contact

Wil je meer weten? Heb je ideeën of tips? Stuur dan een mail naar familie@sheerenloo.nl