Ondersteuning en begeleiding in gemeente Apeldoorn

s Heeren Loo biedt zorg op maat voor mensen met een verstandelijke beperking in Apeldoorn.

's Heeren Loo is een zorginstelling die altijd dichtbij is. Ook bij u in Apeldoorn ondersteunen, begeleiden en behandelen we mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Zorg thuis en in de buurt

Bij 's Heeren Loo organiseren we de zorg voor uw kind zoveel mogelijk in de eigen, vertrouwde omgeving:

  • we komen bij voorkeur bij u thuis om uw kind te ondersteunen
  • we bekijken altijd samen met u en de mensen om u heen wat de beste mogelijkheden zijn
  • voor een diagnose, behandeling of therapie kan uw kind terecht bij ons expertisecentrum Advisium

Ondersteunen van kind en gezin

Wij denken zo vroeg mogelijk met u mee over de ontwikkeling van uw kind. Als het even niet lekker loopt of als er problemen ontstaan, kunt u bij ons terecht voor antwoorden en advies:

  • we onderzoeken uw kind en bekijken samen met u wat er aan de hand is
  • het kan zijn dat u met een aantal tips en handvatten al geholpen bent, maar ook voor een behandeling of begeleiding kan uw kind bij ons terecht
  • als het nodig is, ondersteunen we u ook bij de opvoeding
  • Kinderen met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen kunnen soms (tijdelijk) niet meer thuis wonen. Bijvoorbeeld wanneer ze ernstige sociale of emotionele problemen hebben of hun gedrag risicovol is. Bij jongeren tot 23 jaar, biedt Groot Emaus hulp. Jongeren krijgen behandeling en begeleiding én binnen de behandelgroep én op school én in de vrije tijd. Ook biedt Groot Emaus crisisopvang aan.

Werk en dagbesteding in Apeldoorn

Of je jong of oud bent, een beperking hebt of niet, je wilt overdag lekker bezig zijn. Nieuwe ervaringen opdoen, elkaar ontmoeten en vaardigheden aanleren. Dit is voor iedereen belangrijk.
Wij kijken graag met u welke mogelijkheden bij uw kind of familielid passen. Of het nu gaat om werk, dagbesteding of scholing.

Er zijn bij ons verschillende soorten dagbesteding, zoals:

Creatief

  • Zeepatelier en Kaarsenmakerij: in de Villa aan de Zutphensestraat maken en verkopen wij mooie artikelen.
  • Mozaïek- en keramiekgroep: ook aan de Oude Apeldoornseweg is er volop gelegenheid om met de handen aan de slag te gaan.

Keuken en industrieel
Aan de Oude Apeldoornseweg zijn er ook groepen die dit type activiteit aanbieden. Hier werken wij ook met het concept Werken op Locatie.

Naast deze dagbestedingslocaties zijn er diverse groepen waar belevingsgerichte activiteiten en groepen met arbeidsmatige activiteiten gedaan worden.

Bekijk ook het totaaloverzicht van de mogelijkheden op het gebied van werk en dagbesteding in gemeente Apeldoorn.

Wonen in Apeldoorn

In Apeldoorn hebben we veel verschillende mogelijkheden voor wonen. Precies wat u of uw familielid nodig heeft. Van een eigen appartement of studio tot begeleid wonen in een woonwijk. Of zelfs beschermd wonen met toegang tot allerlei faciliteiten op woonzorgpark Groot Schuylenburg.

Heeft u een woonvraag? Dan kijken we samen met u welke woonvorm het beste bij u past.

Drie voorbeelden van specifieke woonsituaties:

Van volledig ondersteund naar (begeleid) zelfstandig wonen voor LVB-jongeren
Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) kunnen stapsgewijs toegroeien naar (begeleid) zelfstandig wonen. Als overstap vanuit de gezinssituatie kan een woongroep een goede optie zijn. Daar heeft elke bewoner een eigen slaapkamer en is er een gezamenlijke woonkamer en veel begeleiding. Wanneer de stap naar volledig wonen te groot is, is er ook nog een mogelijkheid tot deeltijdwonen.
Vanuit de groepswoning kan uw kind of familielid doorstromen naar een appartement met zelfstandige wooneenheden. En precies de ondersteuning waar en wanneer deze nodig is. Uiteindelijk is een eigen woning met desgewenst begeleiding aan huis mogelijk.

"Marijke heeft nu veel meer zelfvertrouwen"

Marijke woonde op een kleine zolderverdieping. Met ambulante begeleiding. Maar gaf niet de veiliheid die zij nodig had. Daarom woont zij nu sinds drie jaar in het appartementencomplex aan de Dubbelbeek in Apeldoorn. Marijke kon hier 24 uur per dag terugvallen op de aanwezige begeleiders. Daar heeft Marijke veel meer zelfvertrouwen van gekregen. De begeleiding kon haar steeds meer loslaten. En samen met Marijke hebben zij steeds nieuwe doelen gesteld. Marijke is hierdoor nu zo ver dat ze er klaar voor is voor haar een eigen plekje. Ook hier zal de begeleiding vanuit ‘s Heeren Loo haar zo nodig begeleiden.


Very Intensive Care woningen (VIC)
VIC Apeldoorn gaat er vanuit dat iedere cliënt recht heeft op een zinvol bestaan. Er zijn 4 woningen voor cliënten met een zeer intensieve begeleidingsvraag. Een woning heeft vijf bewoners. Drie van de vier woningen zijn VIC Workhomes. De begeleiders op de woning, werken ook met de cliënten. Als uw kind of familielid meer afwisseling aankan, is er ook één VIC woning waar wonen en werken gescheiden zijn. Bij elke activiteit geven wij intensieve ondersteuning. Dit gebeurt in een voortdurend samenspel. De cliënt krijgt voldoende ruimte voor eigen inbreng en beleving. Lees ook meer informatie over deze woning.

Gezinshuizen
's Heeren Loo is ervan overtuigd dat kinderen met een verstandelijke beperking het best tot hun recht komen in een zo gewoon mogelijke gezinssituatie. Het liefst met 1 à 2 opvoeders die 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig zijn. In gezinshuizen zijn dit de gezinshuisouders. Zij hebben een zorgachtergrond. En openen hun hart en huis voor deze kinderen. In Apeldoorn zijn er op dit moment 3 gezinshuizen. De kinderen die hier wonen, hebben vaak veel meegemaakt. Bij kinderen in gezinshuizen blijven de ouders of opvoeders altijd belangrijk en betrokken.
Lees meer informatie over deze woningen.

Benieuwd waar 's Heeren Loo woningen heeft in Apeldoorn? Bekijk het overzicht van alle woonlocaties in Apeldoorn.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van 's Heeren Loo in gemeente Apeldoorn? Neem dan contact met ons op via 0800 - 3 55 55 55 of gebruik het contactformulier.

Wij helpen u ook op weg met het organiseren van de benodigde en gewenste zorg voor uw kind of familielid. Kunt u het beste naar de gemeente of naar het CIZ? Wij geven u hierbij advies, staan altijd open voor nieuwe mogelijkheden en zijn voortdurend in ontwikkeling. We denken graag met u mee!

Hulp voor professionals

Ook professionals kunnen bij ons expertisecentrum Advisium terecht met vragen. Wij hebben alle expertise in huis over onderzoek, begeleiding en behandeling van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Advisium is onderdeel van 's Heeren Loo Zorggroep. Heeft u een patiënt met een (licht) verstandelijke beperking waarover u wilt sparren? Of werkt u in een sociaal wijkteam en bent u op zoek naar de mogelijkheden van zorg in de buurt? Neem dan contact met ons op.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER